Kartoffelsalat med citron, sprøde kapers og ristede pinjekerner

En af de ting, jeg har lovet mig selv i år, er at nyde store mængder nye kartofler, friske jordbær og nyplukkede bær – nu hvor der er sæson for det. Sommeren har det med at gå alt for stærkt, og før man når at se sig om, er det hele forbi. Så kan man godt fortryde lidt, at man ikke nød alt det gode, mens man havde muligheden.

Lige nu køber jeg jordbær i store mængder og nyder nye kartofler et par gange om ugen. Men om ikke så længe regner jeg med at kunne spise kartofler fra egen høst – mit højbed bugner af friske, grønne kartoffelblade, og jeg håber, der er lige så meget aktivitet under jorden som over …

Nye kartofler smager jo helt fantastisk, som de er. Jeg kan huske fra min barndom, hvordan vi spiste de allerførste nye kartofler med en lille klat smør – som en rigtig delikatesse først på sommeren.

Jeg er egentlig ikke den store kartoffelspiser; jeg synes vitterligt, at en kogt kartoffel er noget af det kedeligste. Men en ny kartoffel? Det er noget helt andet! Og som det madøre, jeg er, har jeg selvfølgelig en masse idéer til, hvordan man også kan bruge de nye kartofler på spændende måder. En af mine favoritter er en kold kartoffelsalat med oliedressing – noget, der passer rigtig fint ind i en antiinflammatorisk kost.

Jeg har tidligere delt en opskrift på fransk kartoffelsalat med sennepsdressing her på bloggen, men her kommer også et bud på en frisk version med sprødstegte kapers og ristede pinjekerner. Og masser af dild!

Kartoffelsalat med citron, sprøde kapers og ristede pinjekerner

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

1

time 

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler (eller aspargeskartofler)

  • 3 spsk. god olivenolie

  • 1 økologisk citron (skal og 2 tsk. saft)

  • 3 spsk. kapers

  • 25 g pinjekerner

  • En krukke frisk dild

  • ½ rødløg

  • Flagesalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, til de er møre. Lad dem køle lidt af, pil dem, og skær dem i halve eller tern. Kom dem i en skål sammen med fint hakket rødløg og hakket dild.
  • Imens kartoflerne koger; rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Rør undervejs og hold øje – de brænder nemt på.
  • Lad kapers dryppe af på et stykke køkkenrulle. Rist dem derefter i lidt olivenolie på en varm pande, til de bliver sprøde.
  • Riv skallen af citronen og pres 2 teskefulde saft. Rør olivenolie, citronskal, citronsaft, lidt flagesalt og friskkværnet peber sammen til en dressing.
  • Hæld dressingen over kartoflerne, mens de stadig er let lune, og vend det hele forsigtigt sammen. Smag eventuelt til med lidt ekstra salt.
  • Lad salaten trække i køleskabet i ca. 30 minutter. Lige før servering toppes den med de ristede pinjekerner og sprøde kapers.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*