Dadelbark

Jeg er mange ting, men én ting er jeg ikke – og det er firstmover 😅. Denne dadelbark gik viralt for et par år siden, men først nu er trenden landet her i mit lille hjørne af det digitale univers. Og det var da på høje tid, for nøøøj, hvor smager det godt. Og hvor er det nemt at lave! Til gengæld er det virkelig svært at lade være med lige at snuppe et stykke mere 🙈.

På Sankt Hans var vi ude at spise på en rigtig god restaurant i Lønstrup, hvor vi nød en hel aften med skønne små retter. I flere af retterne havde de brugt hybenroser, og det blev jeg selvfølgelig inspireret af. De smager sådan cirka, som de dufter, og smager lækkert i små mængder – gerne i kombination med noget andet, f.eks. jordbær. Jeg har derfor været på jagt efter hybenroser, som jeg efterfølgende har tørret for at bruge som pynt. De smager ikke af ret meget, når de er blevet tørret, opdagede jeg, men de ser da helt vildt smukke ud som pynt.

Der er flere måder at tørre hybenroser på, men jeg valgte den hurtige og nemme: min airfryer. De fik 45 minutter ved 60 grader, og så var de lige, som jeg ville have dem til denne opskrift.

Ikke for at være lyseslukker, men for god ordens skyld føler jeg mig nødt til at komme med en lille disclaimer. Selvom ingredienserne i opskriften hører til den antiinflammatoriske kategori, er dette en opskrift, der skal nydes i små mængder, f.eks. som erstatning for en traditionel kage eller slik. Der er både dadler og mørk chokolade i, som får vores blodsukker til at skyde i vejret, så nyd et lille stykke til kaffen (med god samvittighed!).

Dadelbark

Forberedelse

15

minutter
Færdig på

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • 250 dadler uden sten

  • 4 spsk. tahin eller peanutbutter

  • ½ tsk. kardemomme

  • 50 g pistacienødder

  • 80 g mørk chokolade (mindst 70 %)

  • lidt flagesalt

  • evt. lidt tørrede hybenroser

Sådan gør du

  • Hvis der er sten i dadlerne, så fjern dem. Læg alle dadlerne mellem to stykker bagepapir, og rul dem tyndt ud med en kagerulle.
  • Bred tahin (eller peanutbutter) ud over dadlerne, og drys med kardemomme.
  • Hak pistacienødderne, og drys dem over kardemommen – gem lidt til pynt.
  • Smelt chokoladen over vandbad, og bred den ud over dadelbarken.
  • Drys lidt flagesalt, resten af pistacienødderne og evt. de tørrede hybenroser ud over til sidst.
  • Læg dadelbarken i fryseren i mindst en time, før du skærer den ud i mindre stykker. Opbevar den i fryseren, og tag det frem, du skal bruge, lige før servering.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*