Grillspyd med asiatisk twist
Der er noget helt særligt ved mad på spyd. Det er hyggeligt på en eller anden måde og som regel et sikkert hit på grillen. Når jeg griller, kan jeg godt lide at lave en kombination af kød og grønt og gerne på spyd det hele. Løg, peberfrugt, champignoner, squash og majskolber skåret i stykker fungerer rigtig godt som farverige og velsmagende grøntsagsspyd. Det er nemt tilbehør og en god måde at få masser af grønt ind i måltidet.
Kyllingespyddene får her selskab af en marinade, der virkelig gør noget godt for smagen: soya for det salte, peanutbutter for den dybe smag af peanuts, honning for en snert af sødme, sesamfrø for knas og et lille skud chili, bare fordi.
De peanutmarinerede kyllingespyd er perfekte som hovedret med en frisk salat ved siden af, eller de kan serveres som en del af en sommerlig buffet (eller måske til studenterkørsel, hvis du er så heldig at have en student i huset). Enkelt, lækkert og lige til at hapse.
Peanutmarinerede kyllingespyd
4
Portioner15
minutter45
minutterIngredienser
700 g kyllingebryst
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. soyasauce
2 spsk. olivenolie
1 spsk. sesamolie
1 spsk. honning
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. sambal oelek (eller evt. lidt hakket frisk chili)
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser til marinaden, inkl. sesamfrø, sammen i en skål.
- Skær kyllingen i tern – ca. 1×1 cm – og læg dem i marinaden.
- Lad det trække i mindst 30 minutter, men gerne længere. (Det kan godt stå i køleskabet hele dagen).
- Træ kyllingen på grillspyd og grill dem i ca. 10 minutter på den forvarmede grill.
Notes
- Har du brugt træspyd, så husk at lægge dem i vand i 20-30 min. inden, så de ikke brænder af på grillen.
Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til Antiinflammatorisk kost