Fransk kartoffelsalat

Nye kartofler hører den danske sommer til (og den svenske 🙂 ), og det er lige nu, de smager bedst! Jeg fik mine forspirede kartofler i jorden lidt for sent i år, og kan nok ikke forvente egen høst allerede til Sankt Hans. Men de skal nok komme – de er kommet godt fra start – og indtil vi kan få lov at nyde af vores egne kartofler, må vi købe os til dem. For nye kartofler, det VIL vi have!

Vidste du godt, at kartofler bliver sundere, hvis du lader dem køle af? Grunden til dette er at en del af stivelsen i kartoflerne bliver omdannet til ‘resistent stivelse’ når de bliver kolde og de får dermed samme gode egenskaber som kostfibre. Det betyder at kroppen ikke kan nedbryde dem, og fibrene når hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fungerer som føde til vores gode tarmbakterier.

Så nyd de nye kartofler – gerne som kold, fransk kartoffelsalat med lidt olivenolie, æblecidereddike, sennep og friske urter.

Fransk kartoffelsalat

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

20

minutter
Klar på

1

time 

Ingredienser

  • 600 g nye kartofler

  • 1/2 dl hakket frisk dild og persille eller purløg

  • 2 spsk. kapers

  • Dressing
  • 1 spsk. æblecidereddike

  • 2½ spsk. god olivenolie

  • salt og peber

  • 1½ tsk. fransk sennep

Sådan gør du

  • Vask de nye kartofler og kog dem møre i let saltet vand.
  • Bland under tiden ingredienserne til dressingen sammen.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af. Skær dem i mindre stykker og hæld dressingen over. Bland kapers og fint hakkede krydderurter i salaten.
  • Lad gerne salaten stå og trække i et par timer, før du spiser den.

Notes

  • Salaten kan godt holde sig et par dage i køleskabet, så lav gerne dobbelt portion!

4 Kommentarer

  1. Hej Malin
    Tak for mange lækker opskrifter i den franske kartoffelsalat, – hvad gør du med kapers? Skal de blot i, når alt øvrigt er blandet?
    På forhånd tak
    Mvh Rikke

    • Hej Rikke, dejligt, du kan bruge opskrifterne ❤️. Ja, kapers skal blandes i til sidst. Jeg har nu rettet i opskriften så at det tydeligere fremgår. Tak for at du gjorde mig opmærksom på det – det er nemt at blive lidt ‘hjemmeblind’ når man skriver opskrifter ned.

  2. Fransk sennep?
    Er det rigtigt fransk sennep eller den der sukker sennep vi har.

    Jeg brugte Dijon sennep.

    • Hej Jesper, Dijon er også den franske sennep jeg normalt bruger og det plejer at blive godt. Jeg håber, du kunne lide kartoffelsalaten

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*