Kender du de der dage, hvor man bare ikke gider at lave mad? Et eller andet skal vi jo have at spise, og måske kommer man i tanke om den der pizzaria på hjørnet 😉 Heldigvis er der ingen grund til at ty til den løsning, for der er jo opskrifter som er lynhurtige at lave!
De fleste af os har nok en eller et par retter som vi ofte laver – de dage. Fordi de er nemme og hurtige og opskriften sidder på rygraden. Jeg har også et par stykker, men den her er nok min favorit. Du kan bruge hvad du har i køleskabet af grønt (squash, gulerødder, forårsløg, rød løg, gul løg, svampe, peberfrugt…) og opskriften er derfor en genial måde at få tømt grøntsagsskuffen på! Og retten kan også laves med frosne grøntsager, så er der endnu mere tid at spare!
Som så mange andre af mine opskrifter, blev denne skabt i forbindelse med at køleskabet skulle tømmes. Den blev hurtig en favorit her hjemme. Ikke mindst hos mig selv, da den er lynhurtig og supernem at lave! Men drengene elsker den også! Alle fire! 🙂
Thai Kylling med karry og kokos
5
Antal portioner15
minutter20
minutterIngredienser
500 g kyllingebryst
600-700 g blandede grøntsager
200 g frisk spinat
2 spsk. jomfru kokosolie eller olivenolie
2-3 spsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk
salt & peber
Revet skal fra 1 lime
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tynde strimler og svits den i en stegepande i 1 spsk. kokosolie og halvdelen af den røde karry indtil den er gennemstegt. Tag kyllingen op af stegepanden.
- Skyl og snit grøntsagerne og svits dem med resten af kokosolien/den røde karry
- Hæld kyllingen tilbage i panden og tilsæt kokosmælk og spinat. Lad det hele simre et par minutter og smag af med salt og peber og evt. lidt revet skal fra 1 lime.
Notes
- Servér med fuldkornsris (eller fuldkornspasta hvis det skal gå rigtig stærkt).
- Du kan selv variere opskriften efter hvad du har hjemme af grøntsager; gulerødder, rødløg, grønne bønner, spinat, rød peberfrugt, squash… En udmærket ‘tøm-køleskabet-opskrift’.