Vi bruger rigtig mange rødbeder hjemme hos os lige for tiden. Denne salat blev serveret til en omgang rødbede-falafel, og for at det ikke skal være løgn, en portion rødbedehummus. Hvis du kan lide rødbeder, er dette et rigtig festmåltid, men hvis du ikke bryder dig om rødbeder, skal du nok bare se bort fra den kombination 🙂
Kog gerne en stor portion rødbeder, når du alligevel er i gang. Rødbederne kan holde sig flere dage i køleskabet.
Grønkålssalat med rødbeder
4
portioner10
minutter10
minutterIngredienser
300 g frisk grønkål
300 g kogte rødbeder
2 spsk. olivenolie
skal fra 1 revet økologisk citron
1 tsk. salt
1 dl græskarkerner
1 granatæble
Sådan gør du
- Fjern stokken i grønkålen og skyl bladene grundigt. Tør dem og riv dem i mindre stykker. Masser grønkålen med 1 spsk. olivenolie, salt og skal fra citronen.
- Skær den kogte rødbede i store terne og bland den sammen med grønkålen.
- Steg græskarkernerne i en stegepande i den sidste olivenolie indtil de har fået en gylden farve.
- Drys græskarkerner og kerner fra granatæble over salaten.