Pizzasalat

Hvem elsker pizza? 🙋‍♀️ Hjemmelavet pizza er bare noget af det bedste og allerbedst er den når man serverer den sammen med en pizzasalat! Det er mere eller mindre tradition når du køber pizza på en pizzeria i Sverige at du får en skål hvidkålssalat med, og den tradition har jeg taget med til Danmark. Når vi får pizza, får vi som regel også en stor skål med pizzasalat til.

I morgen skal vi fejre min svigerdatters fødselsdag i Odense, og jeg ved godt, at ingen af os har lyst at lave aftensmad når vi kommer sent hjem. Derfor har vi allerede nu besluttet at gøre noget vi næsten aldrig gør; hente en færdig pizza på vejen hjem. Vi har fundet et sted hvor bunden er sprød og hvor pizzaen ikke svømmer i smeltet ost – med andre ord, en rigtig god pizza 🙂 Jeg har allerede i dag lavet pizzasalaten klar – ingen pizza uden pizzasalat.

Pizzasalat

Portioner

4

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

1

time 

Ingredienser

  • 500 g fint snittet hvidkål

  • Til dressingen
  • ½ dl olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • 2 spsk. vand

  • 2 tsk. tørret oregano

  • ½ tsk. salt

  • sort peber

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint – gerne med en ostehøvl – og læg den i en skål.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille gryde og kog den op. Hæld den varme dressing over hvidkålen.
  • Lad salaten stå og trække mindst en time, men gerne længere (eller natten over.)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*