Pizzasalat

Hvem elsker pizza? 🙋‍♀️ Hjemmelavet pizza er bare noget af det bedste og allerbedst er den når man serverer den sammen med en pizzasalat! Det er mere eller mindre tradition når du køber pizza på en pizzeria i Sverige at du får en skål hvidkålssalat med, og den tradition har jeg taget med til Danmark. Når vi får pizza, får vi som regel også en stor skål med pizzasalat til.

I morgen skal vi fejre min svigerdatters fødselsdag i Odense, og jeg ved godt, at ingen af os har lyst at lave aftensmad når vi kommer sent hjem. Derfor har vi allerede nu besluttet at gøre noget vi næsten aldrig gør; hente en færdig pizza på vejen hjem. Vi har fundet et sted hvor bunden er sprød og hvor pizzaen ikke svømmer i smeltet ost – med andre ord, en rigtig god pizza 🙂 Jeg har allerede i dag lavet pizzasalaten klar – ingen pizza uden pizzasalat.

Pizzasalat

Portioner

4

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

1

hour 

Ingredienser

  • 500 g fint snittet hvidkål

  • Til dressingen
  • ½ dl olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • 2 spsk. vand

  • 2 tsk. tørret oregano

  • ½ tsk. salt

  • sort peber

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint – gerne med en ostehøvl – og læg den i en skål.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille gryde og kog den op. Hæld den varme dressing over hvidkålen.
  • Lad salaten stå og trække mindst en time, men gerne længere (eller natten over.)

4 Kommentarer

  1. Åhhhh tusind tak for denne opskrift ❤️ jeg boede i Halmstad som barn, og min mor og jeg har altid troet at det kun var på “vores” pizzaria de havde den lækre salat.
    Den skal laves imorgen,vglæder mig så meget til at smage den igen.

    • Jamen sikke en dejlig kommentar at få og hvor er jeg glad for, at opskriften skabte så meget glæde!❤️ Det er egentlig lidt sjovt at det er sådan en stærk tradition på de svenske pizzarier, men at traditionen aldrig fundet vej til Danmark. Jeg håber at salaten smagte som den gang på pizzaria’en i Halmstad – og heldige dig, som vokset op i den dejlige by!

  2. Sjovt – jeg fik altid sådan en salat på mit pizzaria i Aalborg tilbage i 80’erne (der, hvor Textur ligger i dag). Og jeg laver den også selv, dog har jeg aldrig varmet dressingen. Bare lavet salaten i lidt god tid, så den får lov at trække. Men dit varme-trick skal prøves 🙂 Tak for gensynet! Kh Bodil

    • Åh, jeg tror du har været på ‘Kunst og Spaghetti’ – kan det ikke passe? Der var vi også flere gange når børnene var små, så hyggelig! Du har ret i at salaten skal have lov at trække, og den smager næsten endnu bedre dagen efter. Det med at give olien et hurtigt opkog, gør at kålen falder lidt sammen og jeg har en idé om, at salaten bliver lidt mere saftig, når man gør det på den måde. Skriv gerne tilbage og fortæl om opkoget gjorde en forskel eller ej ❤

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*