Rødbede-falafel

Når jeg bager/koger rodfrugter – f.eks. rødbeder og søde kartofler – laver jeg ofte lidt ekstra. De kan holde flere dage i køleskabet, og man ved aldrig, hvornår man kan få brug for dem. Hvis du allerede har de kogte rodfrugter i køleskabet, går det nemlig ret hurtigt at få lavet disse rødbedebøffer. Eller denne rødbedehummus eller Rødbedesalat med bagte rødbeder. De kogte rødbeder kan du bruge i hvilken som helst salat. Skær dem i store tern og bland dem i salaten – det smager ikke mindre end fantastisk.

Disse rødbedebøffer – eller rødbede-falafel som jeg har valgt at kalde dem, da de også indeholder kikærter – kan virke lidt umulige at forme, da ‘farsen’ er ganske løs. Men hvis du lægger en portion fars i en stegepande, kan du derefter nemt forme bøfferne med en gaffel eller med en stegespade. Vent med at vende dem, indtil de er godt stegte på den ene side, ellers går de nemt i stykker.

Rødbede-falafel

Portioner

8

bøffer
Forberedelse

25

minutter
Færdig på

1

time 

10

minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter

  • 150 kogte eller ovnbagte rødbeder

  • 150 kogte eller ovnbagte søde kartofler

  • 150 g gult løg

  • 1 stor fed hvidløg

  • 1 håndfuld frisk persille

  • 1 håndfuld frisk koriander

  • 1 æg

  • 2 dl havregryn

  • 2 spsk. boghvedemel

  • 1 tsk. salt

  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at bage eller koge rødbeder og kartofler indtil de er møre. Lad dem køle lidt af og træk skindet af.
  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.
  • Skær rødbeder og kartofler i store tern, hak det gule løg og læg grøntsagerne i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Blend det hele sammen indtil du har en ‘rødbedefars’. (Den bliver ganske løs).
  • Hæld lidt olivenolie i en stegpande og fordel farsen i portioner med ca. 1 dl per ‘bøf’. Form bøfferne med en gaffel eller en stegespade i panden.
  • Steg dem ca. 10 min på hver side – vend dem først når bunden er sprød.
  • Server gerne med en stor, blandet salat – evt. Mammas quinoasalat

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*