Falafel er et godt bud på et plantebaseret måltid. Kikærterne er rige på proteiner, og derudover, indeholder disse falafler også gulerødder og løg, som bidrager med lidt ekstra til ‘grøntsags-kontoen’. De er både nemme og hurtige at lave – lav gerne dobbelt portion, så har du også til madpakken eller til en middag i morgen.
Hvis du vil have et godt bud på et lækkert tilbehør, kan jeg varmt anbefale en tabbouleh og måske også en hummus (med eller uden jordskokker)…
Falafel med gulerødder
4
Antal portioner20
minutter40
minutterIngredienser
200 g gulerødder
50 g løg
1 fed hvidløg
0,5 tsk. spidskommen
0,5 tsk. koriander
0,5 tsk sambal oelek
1 dåse kikærter
15 g blendede havregryn
1 æg⠀
salt & peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader
- Riv gulerødderne og hak løget fint
- Steg det sammen med presset hvidløg i lidt olivenolie
- Tilsæt spidskommen, koriander og sambal oelek og lad krydderierne stege med et par minutter
- Blend kikærterne fint og bland dem sammen med æg, havregryn og de stegte grøntsager
- Smag til med salt og peber
- Form massen til små kugler (brug gerne en spiseske til hjælp) og læg dem på bagepapir på en bageplade
- Steg dem i ca. 20 min indtil de har fået en gylden farve
- Servér med en stor salat og evt. fuldkornsris eller couscous.
Pingback: Falafel med hasselnødder - Malins Mad - nem opskrift
Hvad kan jeg bruge i stedet for gulerødder, for dem tåler jeg ikke?
Hej Helene, Mit bedste bud ville være søde kartofler. Jeg har ikke selv prøvet at lave dem med søde kartofler, men det vil jeg helt klart tro bliver rigtig lækkert!