Dominiques sprøde rødkålssalat

Denne opskrift kan jeg ikke tage æren for. Desværre. For den er virkelig, virkelig god og jeg havde ønsket, at det var min egen opskrift. Salaten har jeg fundet på Dominiques hjemmeside, og jeg lavede den for 14 dage siden sammen med denne Grønkålstærte med valnødder. Mums, siger jeg ba’!

Jeg har fået lov at dele opskriften her på siden med jer, fordi: som noget nyt i år har jeg nemlig besluttet at denne salat skal på julebordet, sammen med flæskesteg og and og hele molevitten. Den virker som et totalt frisk pust i forhold til al den tunge julemad. Jeg lavede en lille bitte ændring i opskriften, da jeg sidst lavede salaten. Jeg skiftede rapsolien ud mod olivenolie, da jeg bedre kan lide smagen, og det fungerede også fint.

Kender du Dominique og hendes hjemmeside Salatboden? Hvis ikke, kan jeg godt anbefale et smut forbi, for her finder du simpelthen så mange skønne opskrifter – mest på salater og andet grønt tilbehør. En af mine egne favoritter, udover denne rødkålssalat, er denne Grønkålssalat med pærer, granatæblekerner & ristede valnødder Der er stadig et hav af opskrifter på hendes side, som jeg glæder mig til at prøve. Det er ikke andet at gøre, end at tage dem fra en ende af!

Dominiques sprøde rødkålssalat

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

20

minutter

Ingredienser

 • 500 g rødkål

 • 2 Belle de Boskoop æbler, store (eller en anden syrlig sort)

 • 1 granatæble, kerner herfra

 • DRESSING
 • 6 spsk. rapsolie (eller olivenolie)

 • 3 spsk. æbleeddike

 • 1,5 tsk. Dijonsennep

 • 3 spsk. tyttebærmarmelade

 • 1/8 tsk. salt

 • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

 • Rør/pisk ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål.
 • Snit rødkålen så fint som muligt, gerne på et mandolinjern.
 • Riv æblerne på den grove side af rivejernet.
 • Frigør granatæblekernerne efter den metode, som du foretrækker.
 • Vend/bland de revne æbler og den snittede rødkål godt igennem med dressingen. Salaten får en smuk rød farve. Rødkålen ændrer farve pga. syren fra dressingen og æblet, mens æblet tager farve fra kålen.
 • Vend blandingen over på et serveringsfad/skål og top med kernerne fra granatæblet.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*