Altså, gulerødder kan virkelig tilberedes og spises på så mange forskellige måder! En af mine egne favoritter er timian gulerødder – ovnbagte, tynde staver af gulerødder smagsat med en god olivenolie, salt og timian. Så enkelt og så godt. Eller rå gulerødder i selskab med en god hummus – fantastisk mellemmåltid! Eller en gulerodsuppe med belugalinser. Eller hvorfor ikke en omgang falafel med gulerødder?
Eller som disse citronmarinerede gulerødder: sprøde, tynde skiver med smag af olivenolie, citrus, hvidløg og timian – hvordan lyder det? Gulerødderne skal skæres i tynde skiver med en kartoffelskræller og derefter blot koge op. Jeg har brugt citrontimian i marinaden, hvis ikke du finder det, kan du sagtens bruge almindelig timian.
Citronmarinerede gulerødder
4
portioner15
minutter15
minutterIngredienser
400 g gulerødder
- Citronmarinade
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. æblecidereddike
1 fed hvidløg
revet skal fra 1 økologisk citron
salt
1 tsk. citrontimian
1 spsk. vand
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden sammen.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren.
- Kog lidt vand og salt op i en gryde og læg gulerødderne i det kogende vand. Hæld vandet fra gulerødderne lige så snart det begynder at koge op igen.
- Hæld marinaden over de varme gulerødder og lad dem køle af, før du serverer dem.