Karry med kikærter og mango

Endnu en vegetarisk ret er hermed tilføjet hjemmesiden. Denne gang har jeg prøvet noget så lækkert som at lave saucen ud af blendet mango + kokosmælk og ud af det kom en karry (-ret) med kikærter og mango. Mums!

Udover mango og kikærter indeholder denne ret både gulerødder, porrer, løg og bladselleri, så det er et godt alternativ, hvis du gerne vil op de 600 g grønt om dagen. Jeg brugte frossen, optøet mango og det fungerede udmærket. Server den med en portion brune ris, så er du også godt dækket ind i forhold til fuldkorn.

Karry med kikærter og mango

Portioner

4

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 gult løg

  • 15 g revet frisk ingefær

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. karry

  • 1 tsk. koriander

  • 2 tsk. sambal oelek

  • 2 fed hvidløg

  • 2 store gulerødder

  • 1 lille porre

  • 4-5 stilke bladselleri

  • 250 g moden mango (evt. frossen, optøet)

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 dåse kikærter

  • ½ tsk salt

  • peber

  • 1-2 tsk. presset citronsaft

Sådan gør du

  • Hak løg og riv ingefær fint.
  • Varm olivenolien op i en stegepande og svits krydderierne samt det hakkede løg, ingefær og presset hvidløg.
  • Skær porre, gulerødder og selleri i tynde stave. Svits dem sammen med krydderierne et par ekstra minutter.
  • Skær mangoen i tern og blend den til en sauce. Hæld den blendede mango og kokosmælken i stegepanden sammen med grøntsagerne. Lad det koge op.
  • Skyl kikærterne godt og tilsæt også dem i gryden. Lad det hele blive varmet igennem og smag af med lidt citron, salt og peber. Server med brune, sorte eller røde ris.

En kommentar

  1. Pingback: Kyllingefrikadeller med mango - Malins Mad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*