Ja, det lyder jo næsten for godt til at være sandt – men den er god nok. Du kan sagtens lave chokoladetrøfler af søde kartofler. De giver nemlig den der cremede, bløde konsistens, som trøfler gerne skal have. Der skal en god portion kakao i – og lidt sødning, som vi klarer med dadler.
Trøflerne bliver ikke voldsomt søde, og hvis du ønsker mere sødme, kan du evt. tilsætte lidt honning. Men husk at smage på dejen (det må man godt 😋), før du tilsætter ekstra sødning. Måske kan du nøjes med mindre.
Jeg har en svaghed for knas og derfor kunne jeg bare ikke lade være med at tilsætte lidt Cacao Nibs (reklamelink) i dejen! Cacao nibs er ren kakao – uden tilsat sukker eller tilsætningsstoffer. Det gør dem ikke helt så søde, som hvis man bruger f.eks. hakket chokolade. Dem kan man sagtens undvære, hvis man – modsat mig – ikke er helt tosset med stykker af knasende chokolade. (Men lidt synd ville det jo nok være 😉)
Chokoladetrøfler med søde kartofler
16
styk20
minutter1
timeIngredienser
300 g søde kartofler
70 g dadler
½ tsk. vaniljepulver (reklamelink)
2 dl mandler
½ dl. kakaopulver
½ dl. Cacao Nibs (reklamelink)
2 dl kokosmel
Evt. 1- 2 spsk. honning
Sådan gør du
- Skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og kog dem i 10-15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
- Udsten dadlerne, læg dem i blød i vand i ca. 20 minutter, og hæld derefter vandet fra.
- Blend de kogte søde kartofler sammen med dadler og vaniljepulver.
- Bland resten af ingredienserne sammen i en skål og tilsæt ‘kartoffelmoset’ – spar halvdelen af kokosmelet. Smag gerne på dejen og tilsæt evt. lidt honning, hvis du ønsker mere sødme.
- Form dejen til små kugler og rul dem i den resterende kokos. Lad dem køle af, før du sætter tænderne i dem. (Hvis dejen er meget klistret, kan du lade den køle af i køleskabet en halv times tid, før du triller kuglerne).
*Indlægget indeholder affiliate links. Det betyder, at hvis du køber via disse links, modtager jeg en lille kommission – uden ekstra omkostninger for dig. Det hjælper mig med at fortsætte med at udvikle og dele opskrifter fra mit antiinflammatoriske køkken.


