Chokoladetrøfler med søde kartofler

Ja, det lyder jo næsten lidt for godt til at være sandt, men den er god nok. Du kan sagtens lave chokoladetrøfler af søde kartofler. De giver nemlig den der cremede, bløde konsistens som trøfler gerne skal have. En god portion kakao skal der til og lidt sødning, som vi klarer med dadler.

Jeg har lavet disse kugler i to versioner, en med og en uden proteinpulver. Jeg må indrømme at dem med proteinpulver bliver hakket bedre, de bliver endnu lidt kraftigere i smagen og lidt sødere. Hvis ikke du vil bruge proteinpulver, kan du evt. tilsætte lidt honning eller et par ekstra dadler, hvis ikke du synes at de er søde nok. Men husk at smage på dejen (det må man godt 😋) før du tilsætter ekstra sødning. Måske kan du nøjes med mindre.

Det proteinpulver jeg som regel bruger når jeg bager, er Ultimate Chocolate fra Bodylab (reklamelink). Det har en intens smag af chokolade og sådan en pose på 1 kg rækker langt og holder længe. Hvis du beslutter dig for at ‘investere’ i en pose, så har du også mulighed for at bage disse Proteinkugler med sprød chokolade.

Jeg har en svaghed for knas og derfor kunne jeg bare ikke lade være med at tilsætte lidt kakaonibs (reklamelink) i dejen! Dem kan man undvære, hvis ikke man som jeg, er helt tosset med stykker af knasende chokolade.

Chokoladetrøfler med søde kartofler

Antal

16

servings
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 2½ dl mos af søde kartofler

  • 2 dl mandelmel

  • ½ tsk. vaniljepulver (reklamelink)

  • 5 dadler

  • 2 spsk. kakaopulver

  • evt. 1 dl Ultimate Chocolate proteinpulver

  • ½ dl cacaonibs

  • 2 dl kokosmel

Sådan gør du

  • Start med at skrælle de søde kartofler. Skær dem i tern og kog dem i 10-15 minutter eller indtil de er helt møre. Lad dem køle af.
  • Læg dadlerne i vand og lad dem trække i 20 minutter. Hæld derefter vandet fra.
  • Blend 2½ dl af de søde kartoffeltern sammen med dadler og vaniljepulver.
  • Bland resten af ingredienserne sammen med ‘kartoffelmoset’ – spar halvdelen af kokosmelet.
  • Form dejen til små kugler og rul dem i den resterende kokos. Lad dem køle af, før du sætter tænderne i dem.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*