Pad Thai

Udover vores eget, nordiske køkken, er jeg helt fuldstændig vild med det asiatiske køkken! Og fremfor alt det thailandske og det vietnamesiske. Jeg elsker alle deres grøntsager og deres krydderier og den måde de som regel lysteger deres grøntsager på. Vi laver alt for sjældent asiatisk mad hjemme hos os. Og det tror jeg, vi alle sammen er enige i, da de andre i familien er lige så tosset med det som jeg selv.

En thai-inspireret ret som vi laver om og om igen her hjemme er denne Thaikylling med karry og kokos. Den er supernem at lave og kan varieres efter de grøntsager man har hjemme. Det er nok den opskrift vi laver oftest her hjemme, når vi ikke rigtig gider at laver mad, og det hele bare skal gå stærkt. De aftener kender du måske godt? 😉

Denne gang har jeg kastet mig ud i en opskrift på en thailandsk Pad Thai og den faldt i meget god jord her hjemme. Jeg lavede den med fuldkornsnudler, og det var det ingen der brokkede sig over. Er faktisk i tvivl om de overhoved opdagede at det var fuldkorn! Denne Pad Thai indeholder ikke så mange grøntsager, så sørg for at snuppe et par grøntsager som mellemmåltid i løbet af dagen eller spis en grøntsagsrig frokost.

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til en antiinflammatorisk kost.

Pad Thai

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • Ca. 25 tigerrejer

  • 4 fed hvidløg

  • 1 spsk. olivenolie

  • 3 forårsløg, hakket i mindre stykker

  • 250 g gulerødder, revne

  • 2 æg

  • 1 stor håndfuld bønnespirer

  • 200 g fuldkornsnudler

  • En håndfuld peanuts

  • Sauce
  • 2 spsk. oyster sauce

  • 2 tsk. honning

  • 2 tsk. fiskesauce

  • 1 lime, presset

  • 3 spsk. vand

  • 1 tsk. chiliflager

Sådan gør du

  • Start med at koge nudlerne ifølge instruktionerne på pakken. Hæld vandet fra.
  • Pil rejerne og svits dem i lidt olivenolie sammen med presset hvidløg indtil de er lyserøde og gennemstegte. Saml dem op, og steg derefter de revne gulerødder og forårsløg.
  • Skub grøntsagerne til siden i stegepanden og knæk de to æg i den anden side. Rør rundt i æggene og steg videre indtil de er gennemstegt. Bland grøntsagerne og æggene sammen.
  • Rør ingredienserne sammen til saucen.
  • Bland nudlerne sammen med grøntsager, æg og rejer og hæld saucen over. Varm det hele igennem, tage gryden fra varmen og drys med hakkede peanuts og bønnespirer.

2 Kommentarer

  1. Hejsa

    Du skriver i stk 2 at man skal stege gulerødder og forårsløg. Men der står intet om forårsløg i ingredienser. Menes der salatløgene eller er forårsløgene blot glemt i ingredienserne?

    Og i øvrigt tak for denne blog. Jeg har tænkte på at kaste mig ud i AI man længe, på grund af sygdom, men har først fået taget mig ordenligt sammen nu hvor jeg fandt din side, som er god og forklarer tingene meget overskueligt, for en begynder.
    Glæder mig til at se hvilke ændringer det fører md sig 🙂

    • Hej Heidi, først af alt, hvor er jeg glad for at du har fundet min blog og for at du finder den overskuelig og ‘nybegyndervenlig’! Jeg håber, at mine opskrifter kan inspirere dig til de kostændringer, som du ønsker. Tak for at du gjorde mig opmærksom på fejlen i opskriften – jeg havde skrevet forårsløg det ene sted og salatløg det andet, det skaber naturligvis forvirring. Det er nu rettet. KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*