Det er lidt luksus at have noget lækkert OG sundt hjemme, når den lille lækkersult melder sig. Et lille stykke mørk chokolade (gerne med mint-smag) er en klar favorit, men forandring fryder. Disse proteinbars, som er lavet med en masse sunde kerner og nødder, er både nemme og hurtige at lave. Opbevar dem i køleskabet eller i fryseren – luksus in a box. Jeg har tidligere lavet disse rawbars bagte med pistacenødder og lime – de er også virkelig lækre!
Jeg lavede proteinbarerne med hampeprotein fra Nyborggaard, men de kan sagtens laves uden proteinpulver!
Jeg har fået flere efterlysninger på snacks og søde sager bagt uden dadler. Det arbejder jeg på, og det kommer også opskrifter på det, så stay tuned 😉
Og så vil jeg bare ønske jer alle sammen en helt fantastisk weekend! En af de der helt vildt gode!!
Proteinbar
10
stykker10
minutter1
time10
minutterIngredienser
1 dl havregryn
3 spsk. kokos
2 spsk. sesamfrø
½ dl hakkede hasselnødder
2 spsk. solsikkekerner
2 spsk. kokosolie
100 g dadler
2 spsk. hampeprotein
Sådan gør du
- Læg dadlerne i et glas med vand og lad dem trække i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Bland havregryn, kokos, sesamfrø, hakkede hasselnødder og solsikkekerner sammen i en skål.
- Blend dadlerne sammen med kokosolien i en lille blender til en cremet sauce.
- Bland de tørre ingredienser sammen med kokosfedt/dadler og tilsæt protein-pulveret. Bland det hele sammen til en dej og form det til en aflang ‘kage’ på et stykke bagepapir. Drys evt. med lidt kokos, sesamfrø eller hakkede nødder.
- Lad kagen køle af i køleskabet en times tid, skær den derefter ud i 8-10 barer.