Mange synes at det er svært at finde på noget at lave med fisk. Denne opskrift på thai torsk er både hurtig og nem at lave og smager lækkert. Og så indeholder den en hel del grøntsager, som børnene (og manden) ikke en gang vil opdage 🙂
Thaitorsk
4
Antal portioner15
minutter30
minutterIngredienser
600 g torskefilet (frisk eller frossen)
- Til saucen
2 store gule løg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2 fed hvidløg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2 spsk. rød karrypasta⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 spsk. kokosolie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2 tsk. sambal oelek⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2 store gulerødder⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 dl røde linser⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2,5 dl vand
et par cm frisk ingefær
evt. et par kaffir limeblade⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
¼ tsk. salt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
½ dåse kokosmælk⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Peber
Sådan gør du
- Lad fisken tø op, hvis den er frossen.
- Hak gul løg og hvidløg og steg det sammen med karrypasta og sambal oelek i kokosolie
- Tilsæt gulerødder i tern samt de røde linser, vand og salt. Kog i ca. 10-15 minutter
- Blend grøntsagerne sammen med den friske ingefær.
- Hæld de blendede grøntsager tilbage i gryden og tilsæt kokosmælk og evt. limeblad.
- Læg fisken ned i saucen og lad det hele simre på svag varme indtil fisken er gennemkogt, ca. 10 min.
- Smag af med peber og evt. lidt mere salt
- Drys gerne med lidt grønt – jeg fandt lidt citrontimian i min have
Notes
- Server med ris, gerne sort, brunt eller rødt da det indeholder flere sunde fibre end det hvide ris. Og tilføj gerne en blandet salat for at få endnu flere grøntsager.
- (Limebladene skal ikke spises, de fungerer på samme måde som lagerblad).
- Hvis du kan lide smagen af denne sauce, kan du med garanti også lide disse boller i karry (lavet med kyllingefars)
Pingback: Torsk med grøntsager - Malins Mad - sund og nem opskrift