Denne opskrift med torsk er fantastisk, hvis man har brug for at tømme køleskabet for grøntsags rester. Opskriften er baseret på hvad jeg havde i mit køleskab, du bruger bare hvad du har i dit, eller hvad du godt kan lide. Hovedsagen er, at du får puttet godt med grøntsager i! 🙂
De officielle Kostråd anbefaler mindst 600 g frugt og grønt om dagen, og med denne opskrift er du godt på vej. Vidste du i øvrigt, at de hakkede tomater også indgår i ‘de 600 grøntsager om dagen‘?
Hvis du kan lide torsk, kan du måske også lide min opskrift på Torsk med søde kartofler eller denne Thai-torsk.
Torsk med grøntsager
4
servings20
minutter45
minutterIngredienser
400 g torsk
2 dåser hakkede tomater
1 stort gult løg
½ squash
4 forårsløg
1 æble
3 store gulerødder
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
2. spsk. olivenolie til stegning
hakket persille
Salt & Peber (og evt. lidt chili)
Sådan gør du
- Tø fisken op, hvis den har været frossen.
- Skræl gulerødderne og skær dem og resten af grøntsagerne og æblet i små tern.
- Svits den fint ternede hvidløg i olivenolien og tilsæt derefter resten af de ternede grøntsager. Lad grøntsagerne stege i 5-10 minutter på svag varme uden at de får farve.
- Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre i 10 min. Tilsæt en god portion hakket persille og smag af med salt, peber og evt. lidt chili.
- Læg fisken ovenpå saucen, sæt låg på gryden og lad retten simre i ca. 15 minutter eller indtil fisken er gennemkogt.
- Server gerne med sorte ris (reklamelink) alternativt fuldkornsris og en blandet salat.
Lækkert – tømkøleskabs-retter er ofte de bedste 😀
De er nemlig ret fantastiske. Og brugbare! 😉