I den originale opskrift på tabbouleh bruger man som regel bulgur. I denne variant har jeg prøvet mig lidt frem og skiftet bulgur ud mod quinoa. Quinoa er rig på både proteiner, fibre, Omega-3, magnesium og jern. Desuden er den glutenfri, så hvis ikke du tåler gluten så godt, er quinoa et godt alternativ til f.eks. bulgur.
Udover at skifte bulgur ud mod quinoa, har jeg presset lidt flere grøntsager ind i salaten; spinat, gulerødder og søde kartofler får lov at give den bredbladede persille selskab. Og umiddelbart vil jeg sige, at de virker til at trives rigtig godt sammen 🙂
Tabbouleh med quinoa passer godt som eneste tilbehør til fisk eller kylling og erstatter fint pasta eller ris!
Tabbouleh med quinoa
4
portioner20
minutter40
minutterIngredienser
1 dl quinoa
300 g søde kartofler
300 g gulerødder
50 g bredbladet persille
100 g frisk spinat
Revet skal fra en økologisk citron
3 spsk. presset citronsaft
2 spsk. olivenolie
salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Start med at koge quinoan ifølge instruktionerne på emballagen. Hæld vandet fra når den har kogt færdigt, og lad den køle af.
- Skær gulerødder og søde kartofler i små tern og læg dem på bagepapir på en bradepande sammen med lidt olivenolie og salt. Grill dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.
- Hak spinat og persille fint sammen og læg det i en skål.
- Bland olivenolie, citronsaft og citronskal sammen til en dressing. Hæld dressingen sammen med det hakkede spinat og tilsæt resten af ingredienserne. Smag af med salt.