En spansk gazpacho (kold grøntsagssuppe) smager fantastisk i varmen. Den kan laves på mange forskellige – mere eller mindre bøvlede – måder. Jeg laver den på den helt simple måde og jeg laver den ofte i sommerperioden. Jeg lægger bare de kolde grønsager og krydderier i en blender og så wupti – middagen er færdig!
Spansk Gazpacho
Antal portioner
4
Antal portionerForberedelse
10
minutterKlar på
10
minutterIngredienser
1 agurk
5-6 modne tomater (omkring 1 kg)
1 løg
2 røde peberfrugter
1 lille fed hvidløg
Et par spsk olivenolie
1-2 spsk. vineddike
½ tsk. spidskommen
1 tsk. salt
Sådan gør du
- Vask grøntsagerne. Skær dem i tern og blend dem
- Smag af med olivenolie, eddike, salt og spidskommen
Notes
- I den originale, spanske opskrift skal man lægge en halv flutes i vand og blende den sammen med grøntsagerne. Eftersom jeg helst undgår brød, har jeg fjernet brødet og tilsætter lidt mere grøntsager for at få fyld i suppen. Hvis du gerne vil tilsætte brød i suppen, lad en halv flutes trække i vand 10-15 min. Pres lidt af vandet ud, og læg brødet i blenderen sammen med grøntsagerne.
- Husk at suppen skal serveres kold (gerne på en varm sommerdag), så det kan være en god idé at opbevare grøntsagerne i køleskabet indtil de skal bruges.