Spansk gazpacho

En spansk gazpacho (kold grøntsagssuppe) smager fantastisk i varmen. Den kan laves på mange forskellige – mere eller mindre bøvlede – måder. Jeg laver den på den helt simple måde og jeg laver den ofte i sommerperioden. Jeg lægger bare de kolde grønsager og krydderier i en blender og så wupti – middagen er færdig!

Spansk Gazpacho

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

10

minutter
Klar på

10

minutter

Ingredienser

  • 1 agurk

  • 5-6 modne tomater (omkring 1 kg)

  • 1 løg

  • 2 røde peberfrugter

  • 1 lille fed hvidløg

  • Et par spsk olivenolie

  • 1-2 spsk. vineddike

  • ½ tsk. spidskommen

  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Vask grøntsagerne. Skær dem i tern og blend dem
  • Smag af med olivenolie, eddike, salt og spidskommen

Notes

  • I den originale, spanske opskrift skal man lægge en halv flutes i vand og blende den sammen med grøntsagerne. Eftersom jeg helst undgår brød, har jeg fjernet brødet og tilsætter lidt mere grøntsager for at få fyld i suppen. Hvis du gerne vil tilsætte brød i suppen, lad en halv flutes trække i vand 10-15 min. Pres lidt af vandet ud, og læg brødet i blenderen sammen med grøntsagerne.
  • Husk at suppen skal serveres kold (gerne på en varm sommerdag), så det kan være en god idé at opbevare grøntsagerne i køleskabet indtil de skal bruges.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*