Blomkålssuppe med ingefær

Denne blomkålssuppe med ingefær blev hurtigt en favorit her hjemme. Opskriften fandt jeg på en mexicansk madblog og jeg har lavet lidt om i fremgangsmåden, samt tilføjet lidt flere grønstager. Vi skal jo gerne op på mindst 600 (gerne 1 kg) grønt om dagen, og at tilføje ekstra grøntsager i suppen, er en nem måde at gøre det på.

Suppen er sprængfyldt med antiinflammatoriske krydderier som ingefær og gurkemeje – og store mængder af det. Derudover er den virkelig hurtig at lave, og hvis der er nogen i familien der ikke kan undvære kød, er det nemt at servere en lille skål med stegt eller kogt kylling ved siden af. Selv kan jeg bedst lide den som den er. Den er cremet og fuld af smag og lige nu hvor der er sæson for blomkål, smager den ekstra godt.

Hvis du ønsker mere inspiration til antiinflammatorisk kost, følg gerne med på Instagram

Blomkålssuppe med ingefær

Portioner

4

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

20

minutter

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 stort løg

  • 1 stor håndfuld cherrytomater

  • 200 g frisk spinat

  • 2 dåser kokosmælk

  • 1 frisk chili

  • ½ liter grøntsagsbouillon

  • 2 spsk. revet, frisk ingefær

  • 4 tsk. spidskommen

  • 2 spsk. koriander

  • 2 tsk. gurkemeje

  • 1-2 tsk. salt

  • evt. frisk koriander

Sådan gør du

  • Start med at svitse det hakkede løg og hakket chili sammen med alle krydderierne i olivenolien på middelstærk varme. Hold øje med, det ikke brænder på.
  • Del blomkålen i små buketter og læg dem i gryden sammen med kokosmælk, grøntsagsbouillon, spinat og halverede cherrytomater.
  • Lad suppen koge i 5-10 minutter eller indtil blomkålen er ‘al dente’.
  • Smag af med salt og peber og drys evt. lidt frisk koriander over suppen før du serverer den.

2 Kommentarer

  1. Den blomkålsuppe ser herlig godt ud skal prøve s

    • Hej Gurli, undskyld jeg så din kommentar først nu. Suppen er virkelig herlig, og jeg kan godt anbefale dig at prøve den! Er spændt på at høre, hvad du synes!

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*