Quinoadeller med feta

Jeg gemmer tit opskrifter som jeg finder på nettet eller i de sociale medier for at prøve dem på et senere tidspunkt. Jeg har et hav af lækre opskrifter som jeg gerne vil have lavet, problemet er bare, at jeg ikke får dem lavet. Hvorfor? Fordi jeg ikke kan holde mig til opskriften.

Disse quinoadeller er et eksempel på sådan en opskrift – den har nemlig ligget gemt i mit Instagram-arkiv siden en gang 2020. I sidste uge besluttede jeg mig for at eeeendelig lave dem, men jeg nåede ikke længere end til at koge quinoan før jeg mistede fokus. Jeg kom nemlig i tanke om den fetaost som jeg havde liggende i køleskabet. Fetaost i kombination med citron – mums – citronen kom så også med. Og så fik jeg lyst til lidt spidskommen og sesam og så var jeg ligesom allerede i gang med en helt ny opskrift.

Det kom noget godt ud af det, for selv teenage-sønnike syntes at de var vildt gode. Den oprindelige inspirationskilde ligger stadig i mit Instagram-arkiv sammen med de andre opskrifter, og mon ikke det lykkes en dag at følge opskriften fra punkt til prikke. De så nemlig også rigtig lækre ud…

Vi spiste vores quinoadeller sammen med en stor rødkålssalat – men der er også mange andre skønne salater at vælge blandt her på siden.

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker
mere inspiration til Antiinflammatorisk kost

Quinoadeller med feta

Antal

20

deller
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

50

minutter

Ingredienser

 • 200 g quinoa

 • Revet skal fra 1 økologisk citron

 • 1 spsk. citronsaft

 • 2 ½ tsk. spidskommen

 • 3 spsk. sesamfrø

 • 75 g fetaost

 • 1 spsk. olivenolie

 • 1 æg

 • 3/4 tsk. salt

 • 1 dl finvalsede havregryn

 • 2 spsk. boghvedemel

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader, hvis du ønsker at stege dellerne i ovnen. (Du kan også vælge at stege dem i lidt olivenolie på en middelvarm stegepande).
 • Kog quinoaen ifølge instruktionerne på pakken og hæld vandet fra.
 • Bland quinoaen sammen med alle de andre ingredienser (brug evt. hænderne) og lad farsen hvile 10-15 minutter.
 • Form farsen til frikadeller og læg dem enten på en bageplade på et stykke bagepapir eller steg dem i panden. Stegetid ca. 15. minutter.

2 Kommentarer

 1. Anne Sandberg

  Uhmmm hvor lækre, hvor mange personer rækker portionen til??

  • Jeg vil sige at portionen rækker til 4-5 personer, alt efter hvor sultne I er 🙂 Selv spiser jeg nok normalt 3-4 deller, men mændene spiser nok nærmere 4-5. Jeg håber, du kan lide dem!

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*