Ovnbagt fennikel med citron

Enkelt er godt. Jeg har sagt det mange gange før, men jeg bliver stadig forbavset over hvor nemt det kan være at lave noget der bliver sådan rigtig delikat. Det eneste der kræves er et fåtal lækre råvarer af god kvalitet og det er ovnbagt fennikel et godt eksempel på.

I denne opskrift har jeg brugt to fennikler, lidt god olivenolie, skallet fra en økologisk citron og lidt rosmarin – ingredienser jeg havde hjemme. Der skal en minimal arbejdsindsats til for at få en omgang ovnbagt fennikel på bordet og de smager godt til både fjerkræ, fisk og vegetariske bøffer af forskellige slags. Vi fik dem sammen med quinoadeller og en grov rødkålssalat. Og alle var glade 😀

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker
mere inspiration til Antiinflammatorisk kost

Ovnbagt fennikel med citron

Portioner

4

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 2 fennikel

  • 1-2 spsk. olivenolie

  • Revet skal fra 1 økologisk citron

  • Fint hakket rosmarin

  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær fenniklen i skiver eller staver og læg dem på et ovnfast fad. Hæld olivenolie over og drys derefter med lidt salt, revet citronskal og fint hakket rosmarin.
  • Bag fenniklen ca. 25-30 min eller indtil den er mør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*