‘Overnight oats’ kalder man en portion havregryn som får lov at stå og trække natten over i f.eks. plantemælk eller yoghurt. ‘Chiagrød’ er en kold grød lavet på chiafrø – den skal også stå og trække natten over. Nu er jeg kommet til at lave en blanding af de to, og hvad kalder man så det? Overnight chiaoats? Det de har til fælles, de køleskabsgrød, er at de står og venter på dig i køleskabet, når du står op. Du skal lige bruge 5 minutter før du går i seng og så er du godt på vej i forhold til at få en god start på næste dag. Husk lige, at lade kaffemaskinen aftenen før også, så er du rigtig godt kørende 😉
Forbered grøden om aftenen og top den om morgenen med æble, banan og hakkede nødder. Jeg valgte hasselnødder til min opskrift, men mandler, valnødder eller cashewnødder vil også smage godt hertil. Og kokos!
Vi har en hel del æbler på vores æbletræ, men jeg synes, de er lidt for sure til denne opskrift. Æblet i denne opskrift skal helst være lidt sødt da opskriften ikke indeholder anden sødme end den fra frugten. Hvis du synes det mangler yderligere sødme, kan du evt. tilsætte lidt honning.
På bloggen finder du også andre former for kold køleskabsgrød, både med chiafrø og med havregryn. Find din egen favorit:
Overnight oats med æble og kanel
2
Portioner5
minutter1
timeIngredienser
1 dl havregryn
2 spsk. chiafrø
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
2 dl havremælk
½ dl hakkede hasselnøder
½ banan
Sådan gør du
- Bland havregryn, chiafrø, kanel, kardemomme og havremælk sammen og stil skålen i køleskabet mindst en times tid eller natten over.
- Følgende morgen: Fordel grøden på skift med ternet æble i to portionsglas og top med skivet banan og hakkede hasselnødder. Klar til servering!