Mexicansk chili med bønner

Der er mange gode grunde til at spise bælgfrugter, og i denne mexicanske chili får du både sorte bønner, kidneybeans og linser. Den indeholder både chili og jalapeños og er derfor lidt stærk. Du kan nemt justere hvor stærk den skal være, gennem at justere på mængden chili.

Opskriften rækker til 8 portioner, så hvis du er heldig, har du middag til to aftener. Den kan godt holde et par dage i køleskabet, hvis ikke du gider at spise det samme to dage i træk.

Gryden er nem at lave og det meste af tiden passer den sig selv.

Mexicansk chili med bønner

Portioner

8

portioner
Forberedelse

15

minutes
Færdig på

1

hour 

30

minutes

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 gult løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 frisk chili

  • 1-2 tsk. finthakket jalapeños

  • ½ tsk. nelliker

  • 2 tsk. spidskommen

  • 1 spsk. tørret oregano

  • 9 dl vand

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl tørrede puylinser

  • 400 g sorte, kogte bønner

  • 400 g kogte kidneybeans

  • 2 spsk. limesaft

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Hak løg, chili, jalapeños og hvidløg og steg det i olivenolien indtil det gule løg er gennemsigtig. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.
  • Tilsæt vand og linser og lad det hele koge under låg i ca. 30 minutter.
  • Hæld derefter tomater og bønner i gryden og lad det hele simre i yderligere 20-30 minutter eller indtil linserne og bønnerne er helt gennemkogte. Tilsæt evt. lidt mere vand.
  • Tilsæt lime og smag af med salt & peber og evt. lidt mere chili.
  • Lad gerne chilien stå og trække i 10 minutter før du serverer den.

En kommentar

  1. Pingback: Linsedeller med grøntsager - Malins Mad - sunde vegetariske 'bøffer'

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*