I denne uge har jeg jo valgt at temaet i min ‘Antiinflammatoriske Facebook-gruppe‘ skal være bælgfrugter. Det betyder, at jeg bliver nødt til at være lidt kreativ på området. I mandags lavede jeg en ny opskrift på en Mexicansk chili lavet med både bønner og linser, og idag serverer jeg Linsedeller med en masse grøntsager. Velbekomme!
Linsedeller er ‘frikadeller’ lavet på linser. Denne opskrift giver 10 bøffer, så forhåbentlig har du middage til to dage. Vi serverede dem sammen med fuldkornsris og (som næsten altid) en stor, blandet salat med både mango og avocado. Alle rundt bordet her hjemme kunne rigtig godt lide dem, så for vores vedkommende, blev det desværre ikke til yderligere en middag. Jeg må ud i køkkenet igen, men det har jeg heldigvis ikke så meget imod 🙂
Linsedeller med grøntsager
10
'bøffer'30
minutter40
minutterIngredienser
275 kogte, grønne linser
½ gult løg
200 g sød kartoffel
150 g broccoli
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkefrø
2 dl havregryn
2 æg
2 spsk. fint revet frisk ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og broccoli fint. Riv den søde kartoffel groft.
- Hvis du bruger linser på dåse, hæld vandet fra og skyl dem godt.
- Bland de hakkede/revne grøntsager godt sammen med de grønne linser og resten af ingredienserne. Blend det hurtig i en foodprocessor eller evt. med en stavblender.
- Form farsen til 10 bøffer og steg dem på en pande i lidt olivenolie, ca. 5-7 minutter på hver side.