Når man langtidsbager tomater, bliver de søde og smagen af tomat intens. Brug dem i salat, som topping på pizza eller som fyld i pitabrød eller tærter. Vælg gerne små blommetomater, cherrytomater eller andre tomater med meget smag og sørg for at de er modne. Så enkelt, men så godt.
Langtidsbagte tomater med krydderurter
Portioner
6
portionerForberedelse
10
minutterKlar på
2
timerIngredienser
650 g modne cherrytomater
2 spsk. olivenolie
friske krydderurter (f.eks. timian og basilikum)
salt
Sådan gør du
- Vask tomaterne og tør dem på et rent viskestykke
- Skær dem i halve og læg dem i en bradepande med bagepapir
- Hæld olivenolie over, og drys med timian og hakket basilikum – vend tomaterne rundt i olien
- Drys med lidt salt
- Bag tomaterne ved 100 grader i ca. 2 timer og lad dem køle af i bradepanden.
- Opbevar dem op til en uge i køleskabet i et glas med tætsluttende låg.