Endnu en opskrift er kommet til her hjemme i aktion ‘tøm-køleskabet’. Hvis bare man sørger for at købe godt ind af grøntsager og desuden har et basislager af bælgfrugter, ris, boghvede, quinoa og lignende i skabet, så er der altid et eller andet man kan svinge sammen.
Denne dag havde vi lidt blandet af kål og salat og et par pakker varmrøget laks i køleskabet. Ud af det kom denne salat og den blev så god at opskriften var værd at både notere og få på bloggen.
Kombinationen af røget laks og mango er nærmest magisk! Hvis jeg havde haft en avocado eller to hjemme, havde de helt sikkert også endt i salaten!
Måske synes du at det virker lidt bøvlet at man skal koge både ris, belugalinser og quinoa men der er en nem måde at gøre det på! Kog vandet op i en lidt større gryde og kog det hele sammen. Risene skal som regel have længst kogetid, så start med at hælde dem i det kogende vand. Når risene har kogt en halv time hælder du belugalinserne i samme vand og til sidst quinoa. Læs på emballagen hvor lang tid de skal koge og tæl baglænges.
Lakssalat med mangodressing
4
portioner15
minutter1
time15
minutterIngredienser
300 g varmrøget laks
2 bagte søde kartofler (gerne en rest)
1 dl sorte ris
1 dl belugalinser
1 dl quinoa
400 g blandet salat og kål
1 rød grapefrugt
En håndfuld valnødder
- Mangodressing
½ moden mango
½ dl olivenolie
½ spsk. æbleeddike
Revet skal fra en økologisk citron
evt. lidt chili
salt & peber
evt. et par spsk. vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Vask de søde kartofler, del dem i halve og læg dem på en bradepande. Pensl med lidt olivenolie, drys med salt og bag dem i ca. 30 min eller indtil de er møre. Lad dem køle lidt af.
- Hæld vand og lidt salt i en gryde og lad vandet koge op. Skyl risene og hæld dem i det kogende vand. Skyl og hæld derefter belugalinser og quinoa i gryden og kog dem ifølge anvisningerne på emballagen (læs evt. min beskrivelse i den indledene tekst).
- Snit salat og kål fint og bland den sammen med ris, linser og quinoa. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Bland kartoflerne og ternet grapefrugt og laks i salaten.
- Blend ingredienserne til dressingen sammen og hæld det over salaten eller server i en skål ved siden af. Hak valnødderne groft og hæld dem over salaten. Drys med lidt flagesalt.