Krydret kylling med grøntsager

Lige for tiden sidder jeg og arbejder med en antiinflammatorisk kostplan til et ‘lille madbudget’. Jeg vil gerne vise, at man vist kan spise både godt, sundt OG billigt. I forbindelse med dette lille projekt, opstod blandt andet denne opskrift.

Det her var egentlig en af de første opskrifter jeg lagde på bloggen. Tidligere var det dog en opskrift som bestod af hakket oksekød – oksekødet er hermed erstattet af hakket kylling. Det var den eneste opskrift her på siden med oksekød, og på en eller anden måde, hørte den ikke helt hjemme blandt de andre opskrifter. Derfor har jeg givet den et lille ‘facelift’ 🙂

At jeg fjerner den eneste opskrift med oksekød fra siden, betyder ikke at det med at spise oksekød er helt forbudt – heller ikke på en antiinflammatorisk kost. Rødt kød i små mængder og i god kvalitet, kan sagtens være en del af en antiinflammatorisk kost. Personligt har jeg efter hånden mere lyst til kylling eller fisk, og samtidig har jeg også mere lyst at forsøge inspirere andre til at spise alternativer til rødt kød. Så værsgo’, her er den opdaterede opskrift på Krydret hakkekød med grøntsager – et måltid til et lille madbudget.

Krydret kylling med grøntsager

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

30

minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling

  • 1 gult løg

  • 2 store gulerødder

  • 7-8 dl strimlet hvidkål

  • 1 spsk. olivenolie

  • 2 fed hvidløg

  • 1 knsp. kardemomme

  • 1 spsk. sennep

  • 1-2 spsk. sojasauce

  • 1 hønse bouillonterning

  • 1 ½ dl vand

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Pil løg og skræl gulerødderne
  • Hak løg, riv gulerødderne groft og striml hvidkålen fint (f.eks. med en ostehøvl)
  • Steg farsen i olivenolien indtil den er gennemstegt og tilsæt derefter løg, gulerødder, hvidkål, presset hvidløg samt soya, bouillon og alle krydderier
  • Hæld vandet over og lad gryden koge under låg i ca. 10 minutter eller indtil grøntsagerne er næsten møre.
  • Servér med fuldkornsris og gerne også en salat med grove grøntsager

Notes

  • Lav gerne dobbelt portion, når du er i gang – den krydrede kylling smager næsten endnu bedre, når den har fået lov at stå og trække lidt .

2 kommentarer

  1. Connie Moisen

    Der er vist noget galt her Kylling / oksekød ??? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*