Der er sikkert nogen der bliver lidt provokeret af navnet på opskriften, for selvfølgelig kan man ikke lave kødsauce uden kød. Så er det ikke længere kødsauce. Og I har ret 🙂 I Facebook-gruppen ‘Vægttab med antiinflammatorisk kost‘ havde vi en dialog omkring hvad medlemmerne oplever som sværest at undvære/skære ned på. Rigtig mange svarede rødt kød og flere nævnte deres kødsauce.
Selv om man spiser antiinflammatorisk er der plads til kødsauce en gang imellem – også med kød. Rødt kød er ikke forbudt (det er ikke rigtig noget, der er), men rødt kød er en af de ting man skal forsøge at begrænse i sin kost. Og det gælder som bekendt ikke kun hvis man spiser antiiflammatorisk, men generelt.
Jeg lovede et par af de skønne kvinder i gruppen at jeg ville lave en opskrift på et plantebaseret alternativ til kødsauce. Så kære Chilie og Helle – her er en opskrift specially for you ❤
Og selvfølgelig skal den serveres med fuldkornspasta og ikke med hvid pasta, som på billedet! Tro det eller ej, men den butik jeg købte ind i lige denne dag var løbet tør for fuldkornspasta!
Kødsauce uden kød
5
portioner10
minutter40
minutterIngredienser
1 stort gult løg
2 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie til stegning
2½ dl belugalinser
2 dåser hakkede tomater
2 dl vand
2 spsk. tomatpasta
1-2 tsk. tørret oregano
salt & peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg. Steg det på svag varme i olivenolien indtil løget er gennemsigtig.
- Tilsæt de hakkede tomater, belugalinser, vand og tomatpasta. Lad simre i 20-30 minutter eller indtil linserne er helt gennemkogte.
- Smag af med oregano, salt og peber.
- Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis saucen virker for tyk.
Notes
- Tilsæt gerne en stor håndfuld hakkede, friske krydderurter – f.eks. basilikum, oregano eller timian.
Hvis du har mod på at prøve flere opskrifter med belugalinser, er min egen favorit nok Chili sin carne.