Hvis du har lyst at lave din egen nougat – uden tilsat sukker – får du her en nem og virkelig god opskrift. Du skal kun bruge 4 ingredienser og lidt salt.
Den nougat vi normalt køber i butikkerne indeholder som regel mere sukker end nødder. Denne nougat indeholder hovedsagelig hasselnødder og intet tilsat sukker. Den er sødet med fiberrige dadler som også bidrager med både kalium, calcium, jern og magnesium samt A-, C-, og B-vitaminer. Det er ret godt byt!
Hjemmelavet nougat uden tilsat sukker
15
stykker30
minutter1
time30
minutterIngredienser
1½ dl hasselnødder
6 dadler
50 g mørk chokolade 70% (evt. sukkerfri)
Korn fra ½ vaniljestang
1 knsp. salt
Sådan gør du
- Læg dadlerne i vand i ca. 10 min og hæld derefter vandet fra.
- Rist hasselnødderne i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter indtil de begynder at få lidt farve og skallen begynder at give slip.
- Lad hasselnødderne køle af og læg dem i et rent viskestykke. Gnid dem mod hinanden indtil de meste af skallen er faldet af.
- Blend hasselnødderne fint. Tilsæt dadlerne og blend nødder og dadler sammen til en dej.
- Smelt chokoladen i vandbad, tilsæt vanilje og lidt salt.
- Bland nødder og chokolade sammen og arbejd sammen til en dej. Bred dejen ud på et stykke bagpapir og form den til en rektangel ca. 1½ cm høj. Lad den køle af i køleskabet, før du skær den op i mindre stykker.
Pingback: Konfekt med marcipan - Malins Mad - uden tilsat sukker