Den sidste tid har vi fået drukket nogen greenies her hjemme. Jeg ville gerne finde frem til en greenie ‘for nybegyndere’ – en der ikke smager for meget af grøntsager uden at indeholde for meget frugt. Jeg har prøvet en hel del forskellige kombinationer, nogle mindre heldige end andre… Men nu tror jeg, at jeg har fundet den opskrift, jeg søger…
Den er sommerlig, mild i smagen og smager lidt sødt af ananas. Ingefæren giver den lidt sting – selleri og mungbønner får du på købet. Dem kan man nemlig ikke rigtig smage, men de bidrager med både vitaminer, mineraler og plantebaserede proteiner. Og så har jeg blendet et håndfuld cashewnødder i min greenie for at tilføje sunde, enkeltumættede fedtsyrer, men de tilføjer også proteiner.
Hvis du søger mere inspiration til greenies, kig forbi dette indlæg, hvor 4 andre kvinder giver deres bedste bud på den grønne drik.
Greenie for nybegyndere
2
store glas5
minutter5
minutterIngredienser
½ dl cashewnødder
250 g melon (jeg brugte piel de sapo)
150 g bladselleri
150 g frosne sojabønner (uden bælg)
100 g frossen ananas
Et par cm frisk ingefær
En håndfuld frisk mynte
3-4 dl vand
Sådan gør du
- Læg ingredienserne i en blender og tryk på start. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ønsker den lidt tyndere.