Shakshuka er en vegetarisk ret som stammer fra det nordafrikanske køkken. Den traditionelle opskrift indeholder en sauce af tomater, løg og chili og et par spejlæg på toppen. I denne version har jeg også tilføjet sorte bønner, for at få lidt mere mættende proteiner.
Efter sigende spises retten til morgenmad i Israel – personligt synes jeg den egner sig bedre til aftensmad.
Vegetarisk Shakshuka
4
portioner20
minutter40
minutterIngredienser
2 spsk. olivenolie
1 gul løg
2 fed hvidløg
½ tsk fennikel
1 tsk spidskommen
1 tsk. smoked paprika
1 tsk sambal oelek
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
skal 1 øko citron
2 dåser tomater
3 dl sorte, kogte bønner
100 g frisk spinat
4 æg
50 g feta
bredbladet persille
salt og peber
Sådan gør du
- Hak løget fint og steg den sammen med presset hvidløg og alle krydderier et par minutter.
- Tilsæt strimlet peberfrugt og sambal oelek og svits yderligere et par minutter
- Tilsæt derefter revet citronskal, hakkedetomater, sorte bønner og spinat – lad retten koge i ca. 5 min.
- Tilsæt forsigtig de 4 æg og lad rette simre videre under låg indtil æggehviderne stivner.
- Smag af med salt og peber og drys fetaost og hakket persille over retten. Servere med ristet tortillabrød og evt. kogte majskolber eller en blandet salat.