Hjemmelavet granola med rabarber og vanilje – uden tilsat sukker 💚
Der er noget helt særligt ved rabarber. De er blandt de første, der titter frem i haven, og deres syrlige smag giver mig altid lyst til at finde på nye opskrifter. Lige nu står rabarberne smukt og frodigt i min have – og jeg bruger dem, så længe de er i sæson. Hvis jeg løber tør (det sker indimellem), køber jeg mig til flere.
I sidste uge blev det til en sprød og gylden granola med rabarber, vanilje, nødder og kerner. Udfordringen med rabarber er jo, at de er ret sure, og når man ikke vil bruge raffineret sukker i sit køkken, må man finde andre løsninger. Jeg bruger oftest dadler (eller andet tørret frugt) til at give sødme – og det fungerer virkelig godt her. Kombinationen af det syrlige og det søde, det grove og det knasende, gør denne granola til en vinder.
Opskriften er enkel og lige til at gå til. Den er et godt eksempel på, hvordan man med gode, sunde ingredienser kan lave noget lækkert – uden at gå på kompromis med hverken smag eller sundhed.
Hvis du har rabarber i haven, så er det bare med at komme i gang. Hvis ikke, kan de heldigvis fås i de fleste supermarkeder lige nu. Jeg lover dig, at det dufter fantastisk i køkkenet, når granolaen er i ovnen 🌸
Granola med rabarber
10
minutter1
time15
minutterIngredienser
100 g rabarber
2 dl havregryn
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
70 g dadler
2 spsk. rapsolie
1 spsk. vand
½ tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 125 grader.
- Skær rabarberen i meget små tern, og bland den sammen med havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, hakkede hasselnødder og valnødder.
- Læg dadler, rapsolie, vaniljepulver og vand i en blender, og blend det til en ensartet masse.
- Bland ‘dadelcremen’ sammen med gryn og nødder, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
- Bag granolaen i ca. 1 time – vend det undervejs, så det bliver jævnt gyldent.
- Lad granolaen køle af, før du hælder den på et glas med låg.