Snoede pestobrød med parmaskinke

Dem her lavede jeg til Nicolais studentergilde for to år siden. Jeg havde bagt 120 stykker, og de var væk i løbet af 20 minutter. Vi var ganske vist en del til gildet, meeeen … noget tyder på, at gæsterne kunne lide mine snoede pestobrød med parmaskinke. De er helt perfekte til sommerens alle havefester og ikke mindst til alle de madpakker, vi skal have med på diverse cykel- og gåture! Og mon ikke, de også passer ret godt til de unge i forbindelse med studenterkørsel, hvis det skulle være aktuelt…

Dem jeg lavede dengang, bestod næsten udelukkende af rent hvedemel, så for at brødene kunne få lov at komme med her på siden, krævede det, at jeg arbejdede lidt videre med opskriften. Jeg ville gerne bage med surdej, og jeg ville gerne, at det skulle være fuldkornsbrød – så her kommer en opdateret opskrift, det vil sige snoede pesto-fuldkornsbrød med parmaskinke bagt med surdej. Now we’re talking!

Når jeg bruger parmaskinke, kigger jeg altid på ingredienslisten, for der kan være stor forskel på, hvad der bliver puttet i sådan en pakke. Jeg fandt en lufttørret parmaskinke, der kun indeholdt kød og salt – ingen nitrit eller andre tilsætningsstoffer. Sådan vil jeg helst have min mad: med en kort ingrediensliste – eller helst ingen overhovedet.

Jeg er blevet stor fan af at bage med surdej, men hvis du skulle få lyst til at bage snoede pestobrød med parmaskinke og ikke har gang i en surdej, kan du sagtens skifte surdejen ud med 25 g frisk gær. I dette tilfælde kan du reducere hævetiden til et par timer.

Snoede pestobrød med parma

Portioner

16

Brød
Forberedelse

30

minutter

Ingredienser

  • 350 g hvedemel

  • 150 g hvid hvede

  • 200 g grahamsmel

  • 6 dl vand

  • 50 aktiv surdej

  • 5 g frisk gær

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. salt

  • Fyld + pensling + drys
  • 1 æg

  • 140 g lufttørret parmaskine

  • ca. 75 g basilikumpesto

  • 3-4 spsk. fint revet parmesan

  • 2-3 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Bland alle melsorterne med vandet, og lad dejen hvile i 1 time.
  • Tilsæt surdej, gær, olie og salt, og lad dejen hæve natten over.
  • Forvarm ovnen til 250 grader.
  • Del dejen i to portioner, og rul hver ud til en rektangel på ca. 30×40 cm på et meldrysset bord.
  • Smør pesto på halvdelen af hver dejplade, og fordel parmaskinken ovenpå.Snoet pestobrød med parmaskinke
  • Fold dejen på langs, så fyldet ligger inde i dejen, og klip eller skær den i 8 lige brede strimler. Fold hver strimmel på midten, og sno enderne sammen. (Dejen kan være klistret, så dyp fingrene i lidt mel, hvis nødvendigt).
  • Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.snoede pestobrød med parmaskinke
  • Pensl med pisket æg, og drys fint revet parmesan og sesamfrø over.
  • Bag snurrerne i 15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til Antiinflammatorisk kost

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*