Glutenfrit knækbrød med kerner og frø

Dette knækbrød er bagt næsten udelukkende på kerner og frø og smager godt både som snack, mellemmåltid eller til morgenmad. Det indeholder ingen hvedemel, men er bagt med glutenfrit boghvedemel. Hvis ikke du har brug for – eller lyst til – at udelukke gluten fra din kost, kan boghvedemelet erstattes af fuldkornshvedemel. Fuldkornshvedemel tilfører knækbrødet flere fibre end det raffinerede hvedemel. Og det er jo godt 🙂

Knækbrød med kerner og frø

Portioner

15

portioner
Forberedelse

5

minutter
Klar på

1

time 

Ingredienser

  • 1 dl græskarkerner

  • 1 dl solsikkefrø

  • ½ dl sesamfrø

  • ½ dl hørfrø

  • 1 dl fint hakkede mandler

  • 1 dl havregryn (evt. glutenfrie)

  • ½ dl boghvedemel (reklamelink)

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 dl varmt vand

  • ½ tsk. salt

  • Flagesalt

  • birkes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  • Tilsæt varmt vand og olie og rør det hele sammen til en dej/’grød’. Lad dejen evt. stå og trække et par minutter.
  • Læg dejen mellem to bagepapir og rul den ud med en kagerulle – ikke for tyndt – ca. 2-3 mm.
  • Læg brød og det nederste bagepapir over på en bageplade og “rids” dejen i passende stykker med en kniv.
  • Bag brødet i 30 minutter. Tag det ud og læg det på en rist. Bag videre i ca. 20 minutter indtil brødet er helt sprødt. Del brødet og opbevar det i en kagedåse.
glutenfrit knækbrød

Følg mig på Facebook

4 Kommentarer

  1. Pingback: Hokkaidosuppe med ovnbagte grøntsager - Malins Mad

  2. Pingback: Granola med boghvede - Malins Mad - granola uden sukker

  3. Pingback: Kartoffel- linsesuppe - Malins Mad

  4. Pingback: Knækbrød med røde linser og digital detox - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*