Glutenfri granola med kardemomme

Oftest når jeg begynder at lave noget i mit køkken har jeg en idé. Oftest ender det dog med at blive noget helt andet, end det jeg tænkt mig fra start. Måske får jeg lige øje på en ingrediens. Eller måske synes jeg det mangler noget helt specielt, når jeg dufter eller smager til det. Idéen med kardemomme kom lidt ud af det blå, og det er jeg glad for. Hvad idéen var fra begyndelsen, husker jeg ikke længere.

Jeg spurgte i min story på Instagram, hvad I tænkte om idéen med granola med kardemomme, og hele 21% var skeptiske. What? Jeg elsker smagen af kardemomme og jeg lover jer, det også smager lækkert i granola!

Hvis du bruger glutenfrie havregryn, er denne granola glutenfri. Boghvede har på trods af navnet ikke noget med hvede at gøre, men er faktisk en urt, hvor frugten er en lille, trekantet nød. Boghvede findes i mange forskellige varianter og kan f.eks. købes hele eller som mel, gryn eller ‘poppede (reklamelink)’. Boghvede er et godt og brugbart alternativ, hvis du ønsker at undgå eller at skære ned på gluten og jeg bruger ofte boghvedemel, når jeg bager.

Granola med kardemomme

Portioner

12

portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

1

time 

Ingredienser

 • 2 dl havregryn (evt. glutenfrie)

 • 1 dl boghvedegryn

 • 80 g dadler

 • 2 spsk. vand

 • 2 spsk. olivenolie

 • 1 tsk. kardemomme

 • ½ dl sesamfrø

 • 1 dl hasselnødder

 • 1 dl valnødder

 • 1 dl cashewnødder

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 125 grader.
 • Start med at blende dadlerne med vand, olivenolie og kardemomme.
 • Hak nødderne og bland dem sammen med grynene og sesamfrø.
 • Hæld ‘dadelcremen’ over gryn og nødder og bland det hele godt sammen. Brug evt. hænderne.
 • Fordel granola’en på et stykke bagpapir på en bradepande og rist dem i ca. 45 minutter, eller indtil de har fået en gylden farve og er sprøde.
glutenfrit brød med boghvede

Måske kan du også lide dette glutenfrie brød, som er bagt med boghvedemel og sødet med dadler.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*