Mange har spurgt mig efter opskrifter på noget lækkert bagt med abrikoser, og her kommer den første af slagsen på hjemmesiden. Af ‘gammel vane’ bruger jeg som regel dadler, når jeg bager, men abrikoser har den fordel at de ikke påvirker blodsukkeret i samme grad, som dadler gør. Det er også en god idé at spise fedt og proteiner sammen med tørret frugt for at holde blodsukkeret mere stabilt. Det får du hjælp til i disse abrikoskugler, da nødderne indeholder rigeligt af begge dele.
Abrikoser er rige på fibre og indeholder også vitamin A, jern og kalium. Det kan være en god idé at købe de økologiske, da ikke-økologiske abrikoser indeholder store mængder af konserveringsmidlerne sulfitter. Det gælder specielt hvis du vil lave kuglerne til børn – et barn som vejer 30 kg, kan allerede efter 2 abrikoser komme til at overskride det acceptable daglige indtag for sulfitter hvilket, kan medføre allergiske reaktioner. Læs evt. om det på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Abrikoskugler med birkes
20
kugler20
minutter20
minutterIngredienser
150 g tørrede abrikoser
60 g mandler
60 g cashewnødder
50 g kokos
35 g solsikkekerner
1 spsk. birkes
½-1 spsk. honning
1 spsk. kokosolie
1 knivspids salt
Sådan gør du
- Læg abrikoserne i en skål med vand og lad dem trække i ca. 10 minutter. Hæld derefter vandet væk.
- Læg mandler, cashewnødder, solsikkekerner og kokos i en minihakker og hak dem hurtigt sammen. Læg de hakkede nødder i en skål sammen med birkes.
- Læg abrikoserne, kokosolie og honning i minihakkeren og blend dem sammen. Bland det sammen med nøddeblandingen og tilsæt en lille, smule salt.
- Form dejen til kugler (bliver ca. 20). Læg dem i en beholder og opbevar dem i køleskabet.
Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker
mere inspiration til antiinflammatorisk kost
Hej
Når nu jeg har diabets2 og derfor ikke skal have honning, hvad kan jeg så bruge i stedet for honning?
Hej Marianne, Jeg vil umiddelbart tro at du helt kan udelukke honningen, eller evt. tilføje en abrikos mere eller to. Hvis du bruger stevia, kan du også prøve med det, da det ikke påvirker blodsukkeret.
Kokus. Er det kokusmel? Eller kokosnød? Kan de også laves af dadler?
Hej Eva, ja det er groft kokosmel jeg har brugt i opskriften. Jeg har aldrig selv lavet disse med dadler, men jeg kan ikke forestille mig andet end at det bliver mindst lige så godt.