En ting, vi har til fælles med alle vores tre drenge, er, at vi elsker at rejse – og vi elsker mad! Og meget gerne de to i kombination. En af de helt store glæder ved at rejse er at finde små lokale restauranter og smage den lokale mad. Nogle af os er mere eventyrlystne end andre og smager på alt, hvad der bliver serveret. (Jeg er selv lidt tilbageholdende med fx indmad – det har jeg slet ikke lyst til at smage).
Tidligere i år sendte Tobias billeder fra sin tur til Warszawa, hvor han blandt andet havde fået Turkish eggs. Jeg er godt klar over, at det ikke er lokal mad 😉 – men det lød spændende! Og jeg var naturligvis nødt til at finde ud af, hvordan man laver dem. For hvor så det bare lækkert ud!
På nettet findes der mange forskellige opskrifter på Turkish eggs, og jeg har freestylet lidt – blandt andet tilføjet mynte og pistacienødder. Som altid (sorry for gentagelsen) elsker jeg, at der er noget at tygge i – noget, der knaser. Og det er lige præcis det, pistacienødderne bidrager med – udover den lækre smag og farve. Og så indeholder de lidt umættet fedt, proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler 🙂
Jeg var lidt i tvivl om, hvilken kategori den her opskrift skulle placeres i. Græsk yoghurt og æg peger lidt i retning af morgenmad, og man spiser det vist også som morgenmad eller brunch i Tyrkiet. Men personligt har jeg det lidt stramt med hvidløg og chili fra morgenstunden og vil helst spise det som en let frokost.
Opskriften er til én person, men kan nemt ganges op, hvis du laver til flere. Man kan dog kun pochere ét æg ad gangen, så hvis du laver flere, er det en god idé at lægge de færdige æg på et stykke køkkenrulle, mens du pocherer de øvrige.
Det var første gang, jeg pocherede æg, og jeg læste mig frem til, at det skulle være nemmere, hvis man først knækker ægget i en finmasket si, så den tynde del af æggehviden kan løbe fra. Det skulle gøre det lidt nemmere at få ægget at holde sammen. Jeg har ikke noget at sammenligne med, men det trick fungerede i hvert fald rigtig godt for mig. Hvis du ikke tidligere har forsøgt dig med pocherede æg, fandt jeg en kort og god instruktion fra Nemlig.com på YouTube – måske kan du også bruge den.
Turkish eggs
1
Portioner10
minutter10
minutterIngredienser
1½ dl græsk yoghurt 2 %
1 lille fed hvidløg
5-6 blade mynte
1 æg
1 spsk. olivenolie
Lidt chiliflakes
2 spsk. hakkede pistacienødder
Lidt salt
Sådan gør du
- Tag yoghurten ud af køleskabet lidt før, du skal bruge den – den skal være rumtempereret, når den blandes.
- Pisk yoghurten sammen med presset hvidløg og lidt fint hakket mynte. Smag til med salt, og læg blandingen i en skål.
- Pocher ægget i tre minutter (se evt. denne vejledning), og læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
- Imens ægget pocherer, varmes olien op ved middelvarme, og chilien steges forsigtigt heri – den må endelig ikke brænde på.
- Læg ægget oven på yoghurten, hæld den varme olie over, og pynt med de hakkede pistacienødder.
- Servér evt. med et godt brød.