Thai salat med quinoa og peanuts

Mange af os bygger vores måltider op omkring kød. Vi udgår fra det kød vi har og kompletterer med nogen slags kulhydrater (pasta, ris eller kartofler) og i bedste fald også med grøntsager. Derfor kan det nogen gange være svært at få skåret ned på mængden kød og næsten ikke til at få spist de daglige 600 gram grøntsager. Forsøg at vende den om – udgå fra grøntsagerne og tilsæt evt. lidt kød.

Denne thai inspirerede salat indholder kun ingredienser fra planteriget og kan enten spises alene eller som tilbehør til lidt kylling eller laks. Den kan også hurtig forvandles til enten kyllingesalat eller laksesalat – tilsæt blot små stykker af det ene eller det andet – så har du et sundt og mættende måltid. Og måske også en lækker madpakke til dagen efter.

Salaten og saucen indholder blandt andet peanutbutter, koriander, soja, lime og ingefær – lækre smager fra det thailandske køkken. Så hvis du kan lide thaimad, er dette helt sikkert en opskrift for dig!

Thai salat med quinoa og peanuts

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 1½ dl quinoa

  • 400 g fint snittet rødkål

  • 400 g strimlede gulerødder

  • 100 g slikærter

  • 25 g fintsnittet forårsløg

  • 1 krukke koriander

  • 1 dl hakkede peanuts eller cashewnødder

  • Peanutsauce
  • 3/4 dl peanutbutter

  • 1½ spsk. sojasauce

  • 1 spsk. honning

  • 3/4 dl riseddike

  • 3 tsk. revet ingefær

  • 1 spsk. sesamfrø

  • 1-2 spsk. friskpresset lime

  • 3 spsk. vand

  • evt. lidt chili

  • salt

Sådan gør du

  • Start med at skylle og koge quinoaen ifølge instruktionerne på pakken. Hæld vandet fra og lad den køle af.
  • Bland ingredienserne til peanutsaucen sammen.
  • Skær forårsløg, gulerødder, slikærter og rødkål i strimler. Rødkålen strimler du nemmest med en ostehøvl.
  • Bland grøntsagerne sammen med quinoa, hakket koriander og peanutsaucen. Smag af med salt og toppe med hakkede peanuts eller cashewnødder.

2 Kommentarer

  1. Hej Malin
    Det ser så utrolig lækkert ud og jeg glæder mig til at teste opskriften af, men jeg er blevet lidt i tvivl om hvad “en krukke koriander” dækker over.?

    • Hejsa! Ja, det var måske ikke den bedste beskrivelse, men jeg brugte en af de små krukker med urtekrydder man normalt køber i et supermarked 😉 . En bedre beskrivelse er måske en håndfuld. Nu ELSKER jeg koriander og kan simpelthen ikke få nok, men du tilsætter bare den mængde som selv føler er passende.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*