Svensk rødbedesalat

Svensk rødbedesalat eller russisk salat. Kært barn har mange navne… Selv kender jeg den ved det svenske navn og som en rigtig klassiker på det svenske julebord. Russisk salat kender jeg fremfor alt fra Spanien som en Ensalada rusa – og det er noget helt andet.

I mit hjem er det altid min far der har lavet rødbedesalaten til jul og den smager fantastisk til den svenske juleskinke, frikadellerne og ikke mindst prinskorven. Dagene efter jul er ‘köttbullemackan’ – en mad med rødbedesalat og frikadeller (lavet af hakket oksekød) en rigtig klassiker. En klassiker man som regel kan få på mange svenske caféer året rundt.

I år har jeg selv lavet en rødbedesalat, og det var ikke så store ændringer der skulle til, for at opskriften skulle passe ind her på min antiinflammatoriske madblog. Jeg skiftede de syltede rødbeder ud mod kogte rødbeder og creme fraichen blev udskiftet med A38. Jeg skifter ofte f.eks. creme fraiche ud mod A38, og for at få den lidt tykkere, lader jeg den løbe lidt af i et kaffefilter, før jeg bruger den.

Svensk rødbedesalat

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

3

timer 

Ingredienser

  • 200 g rå rødbeder

  • 1 æble

  • 1 lille rødløg

  • ½ dl mayonnaise

  • 3/4 dl A38 1,5 % fedt

  • 1 tsk. sennep

  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Start med at koge rødbederne (med skræl) og lad dem køle af. Træk derefter skrællet af og skær rødbederne i små tern.
  • Hæld A38 i et kaffefilter og lad lidt af væden løbe fra, så bliver den lidt tykkere.
  • Hak rødløg fint. Skræl æblet og skær det i små tern.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag af med salt og peber. Bland det hele sammen i en skål og smag af med salt og peber.
  • Lad salaten køle af et par timer (lad den meget gerne stå og trække til dagen efter) før du serverer den.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*