Synes du, at rosenkål er lidt bittert? Hvis du steger rosenkålen i lidt honning, neutraliserer du den bitre smag. Bland den derefter med lidt sesamfrø og granatæble, så har du en nem og sund rosenkålssalat. Sørg for at ikke stege kålen helt blød, den skal gerne være lidt al dente.
Kål er noget af det mest antiinflammatoriske du kan spise, og der er mange alternativer til den traditionelle kogte rødkål og grønlangkål. Rødkål, rosenkål og grønkål kan varieres i uendelighed. Har du f.eks. lavet disse grønkålschips?
Rosenkål med granatæble og sesamfrø
4
portioner20
minutter20
minutterIngredienser
500 g frisk rosenkål
Olivenolie til stegning
1 spsk. honning
2 spsk. sesamfrø
salt
1 granatæble
Sådan gør du
- Start med at gøre rosenkålen i stand. Fjern de yderste blade og skær kålen i både.
- Steg rosenkålen i en pande på middelstærk varme i lidt olivenolie indtil den får lidt farve. Den skal ikke blive helt blød, men stadig have lidt bid.
- Hæld honning over og drys med sesamfrø. Lad stege yderligere et minut eller to. Smag af med salt.
- Del granatæblet og pil kernerne ud af skrællen. Bland kernerne sammen med rosenkålen.
Hvis du synes, det er lidt svært at få kernerne ud af et granatæble, har Louise fra Louises Madblog lavet en fin vejledning til hvordan du kan få kernerne ud (uden at du får sprøjtet hele køkkenet til med rød saft 🙂 )