Rød pesto kan bruges til så meget – til pasta, som pålæg på brød eller som smagsgiver i forskellige retter. Det er nemt at snuppe et glas fra hylden, men det er også virkelig nemt at lave sin egen hjemmelavede pesto.
Jeg kom til at kigge på indholdsfortegnelsen på det seneste glas pesto, jeg købte, og opdagede, at det indeholder lidt over 25 forskellige ingredienser. Jeg vil gerne undgå produkter med solsikkeolie, sukker og sirup, men i dette produkt fandt jeg derudover noget, de kalder ‘ammonieret, sulfiteret karamel’. Det lyder ikke som noget, jeg vil have tilføjet i min hjemmelavede pesto…
Og tænk, at det skal være nødvendigt at tilsætte tre forskellige slags sukkerarter for, at pestoen skal smage godt. Min egen oplevelse er, at når man bruger ‘rigtige’ ingredienser som soltørrede tomater og grillede peberfrugter, giver de så meget smag, at ekstra smagsforstærkere ikke er nødvendige. Og så vil jeg virkelig gerne have skiftet solsikkeolien ud med olivenolie – so be it!
Jeg har lavet min pesto med syv ingredienser og smagt til med salt. Jeg grillede selv peberfrugten, men du kan sagtens bruge grillet peberfrugt fra glas, hvis det skal gå ekstra hurtigt. Du bestemmer selv, hvor fint hakket din pesto skal være – personligt kan jeg godt lide, at man kan fornemme de hakkede nødder, så jeg hakker pestoen ganske groft.
Rød pesto med valnødder
2
dl15
minutter15
minutterIngredienser
50 g soltørrede tomater
50 g grillet peberfrugt (evt. fra glas)
40 g valnødder
40 g pinjekerner
50 g parmesan
1 lille fed hvidløg
1½ dl god olivenolie
Lidt salt
Sådan gør du
- Giv de soltørrede tomater et opkog og hæld vandet fra, hvis du bruger de tørrede tomater. Hæld olien fra, hvis du bruger soltørrede tomater fra glas.
- Læg alle ingredienser i en blender og blend indholdet, indtil du får den ønskede konsistens.
- Hæld pestoen på glas, sæt låg på og opbevar pestoen i køleskabet.
Notes
- Pestoen kan holde ca. en uges tid i køleskabet. Du kan også fryse den ned i mindre portioner og tage den frem efter behov.