Ristede, nye kartofler

Er det ikke synd, at lægge de nye kartofler i ovnen, spurgte min mand. Jeg ved det ikke, svarede jeg, men jeg er nødt til at prøve noget. Og jeg er glad for at jeg prøvede, for vi var allesammen enige om, at det blev ret godt! 🙂

Kartofler er rige på både fibre, B-vitamin, C-vitamin og kalium, men de indeholder også en del stivelse. Stivelsen i kogte (varme) kartofler stresser vores blodsukker og bør derfor begrænses. Hvis du ligesom jeg gerne vil nyde de nye kartofler, spis dem i mindre mængde og sørg for at servere dem sammen med både protein og fedt. På den måde holder du blodsukkerbelastningen nede. Fedtet har jeg allerede sørget for i form af olivenolien, og her hjemme serverede vi de ristede kartofler med et citronmarineret kyllingebryst fra grillen (=protein).

Du kan også vælge at lade kartoflerne køle af før du spiser dem. Når kartofler får lov at køle af, forvandles nemlig en del af stivelsen til ‘resistent stivelse’ som ikke påvirker vores blodsukker, men derimod når hele vejen ned til tyktarmen, og fodrer vores gode tarmbakterier.

Hvis du foretrækker kolde kartoffelsalater, kan du måske lide den franske af slagsen.

Ristede, nye kartofler

Portioner

5

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

45

minutter

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler

  • 2 spsk olivenolie

  • salt og peber

  • 35 g kapers

  • 1 skivet rød løg

  • 1 kvist rosmarin

  • 1 dl hakket bredbladet persille

  • Vinaigrette
  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 1 tsk. sennep

  • 1 fed hvidløg

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Vask kartoflerne og skær de store kartofler i halve. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæld olien over. Drys med lidt salt og peber
  • Bag i ovnen i ca. 30 min
  • Tilføj skivet rødløg, hakket rosmarin og kapers, rist i ovnen yderligere 10-15 min
  • Bland dressingen sammen og hæld den over de varme kartofler og bland derefter den hakkede persille i.

2 Kommentarer

  1. Hej Malin,
    lavede disse lækre kartofler i går, dog uden kapers, mums de var lækre. God sommer ☀️
    Kh. Rikke

    • Hej Rikke og tak for din søde besked! Hvor er det dejligt, du kunne lide opskriften! Umiddelbart kan det måske virke lidt synd at lægge de nye, lækre kartofler i ovnen, men jeg synes faktisk det blev meget godt. Og man man behøver jo ikke at gøre det hver gang! Jeg ønsker også dig den skønneste sommer!! ☀️ KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*