Salat med melon og feta er lidt af en klassiker – kombinationen af det søde og det salte er milt sagt en meget heldig kombination. I denne variant af melonsalaten har jeg tilføjet ikke mindre end to slags bønner – sorte og grønne. Dressingen er lavet med både saft og skal fra citron og jeg vil sige, at salaten er en herlig kombination af mange skønne smager.
Spis den som tilbehør til fugl eller fisk eller alene – evt. som en god frokost? Vi fik den sammen med vores australiensiske kyllingbøffer og et fad fritter af søde kartofler, men salaten havde været nok som eneste tilbehør.
Melonsalat med bønner og feta
4
portioner20
minutter20
minutterIngredienser
3 dl sorte, kogte bønner
250 g grønne bønner (haricots verts) – friske eller fra frost
½ rødløg
450 g melon
100 g feta
1 dl hakket bredbladet persille
- Dressing
3 spsk. olivenolie
saft og skal fra 1 økologisk citron
1 tsk. honning
salt & peber
Sådan gør du
- Kog de grønne bønner et par minutter – de skal være al dente. Hæld vandet fra.
- Bland ingredienserne sammen til dressingen og hæld den over de varme, grønne bønner.
- Hak rødløg og persille, skær melonen i tern, og bland det sammen med de grønne bønner. Tilsæt også de sorte bønner og smuldret fetaost.
- Smag af med salt & peber.