Lun efterårssalat med bagte rødder og feta

Få en gratis prøvepakke

Nogle gange opstår de bedste måltider, når man ikke planlægger dem. Jeg var alene hjemme en aften i ugen og ville bare lave noget hurtigt at spise, uden de store ambitioner. Jeg kiggede lidt på resterne i køleskabet og tænkte, at det måtte blive, hvad det blev. Et par gulerødder, en sød kartoffel og et stykke hokkaido lå der og ventede. Jeg skar dem i grove stykker, hældte en smule olie, lidt salt og tørret timian over og satte dem i airfryeren. Og mens airfryeren lavede aftensmad, tog jeg en halv time i sofaen med mit strikketøj. (Hvis ikke du har en airfryer, kan du selvfølgelig også bage grøntsagerne i ovnen).

Der er noget ganske fantastisk ved de måltider, som i princippet laver sig selv. Da duften af bagte rodfrugter begyndte at brede sig i køkkenet, fandt jeg lidt hytteost, et stykke feta og en håndfuld ristede hasselnødder frem. Granatæblekernerne lå i en lille skål fra dagen før, og på terrassen stod en potte timian, der stadig havde lidt liv i sig.

Da rodfrugterne var færdige, samlede jeg det hele på et fad: de gyldne grøntsager, den salte feta, den milde hytteost og det sprøde knas fra nødderne. Granatæblet gav lidt frisk syrlighed, og den friske timian bandt det hele sammen. Det var meningen, det bare skulle være noget hurtigt, men pludselig sad jeg med en salat, der smagte af efterår og overskud.

Det er netop sådan mad ofte er for mig. Ikke perfektion, ikke planlægning, men små øjeblikke af kreativitet, hvor det, der er ved hånden, bliver til noget, man har lyst til at lave igen. Denne salat er lige præcis sådan: enkel, farverig og fuld af smag. Tænk, at den kom ud af de sølle rester, jeg havde i mit køleskab.

Efterårssalat med bagte rødder og feta

Portioner

2

Portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 2 store gulerødder

  • 2 søde kartofler

  • Ca. 250 g hokkaidogræskar

  • 1-2 spsk. jomfru olivenolie

  • salt & peber

  • tørret timian

  • 1 dl hytteost

  • 50 g fetaost

  • 1 lille håndfuld ristede hasselnødder (grofthakkede)

  • En håndfuld granatæblekerner

  • Lidt frisk timian til pynt

Sådan gør du

  • Hvis du ønsker at bage grøntsagerne i ovnen, start med at tænde ovnen på 200 grader.
  • Skær grøntsagerne i stave og læg dem i en airfryer eller i en bradepande i ovnen. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt, peber og lidt tørret timian. Bag grøntsagerne i ca. 30 minutter, eller indtil de er møre og gyldne.
  • Lad dem køle lidt af og læg dem på et fad. Top med hytteost, smuldret fetaost, granatæblekerner, evt. ristede hasselnødder og lidt frisk timian.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*