Der går lidt mango i den her på siden lige for tiden, så hvis du kan lide mango, skal du enderlig blive hængende. I mandags lavede jeg denne vegetariske kikærtegryde, hvor jeg blendede mango ned i saucen. Mums! Der er også en opskrift på vej, hvor jeg laver en grøn havregrød med mango, so stay tuned 😉
Opskriften i dag er simpelthen kyllingefrikadeller med mango, og de smager vildt lækkert. Frikadellerne er saftige og fulde af smag og skal da helt klart prøves! Næste gang jeg laver dem, tror jeg at jeg vil blande en håndfuld hakkede peanuts ned i farsen. Jeg elsker når der er noget ‘knas’ i maden, og det mangler måske lidt i denne opskrift (hvis man altså er til ‘knas’). Jeg spiste frikadellerne sammen med en kålsalat med hakkede hasselnødder, så jeg fik alligevel dækket mit knasbehov denne dag.
Kyllingefrikadeller med mango
4
portioner15
minutter30
minutterIngredienser
400 g hakket kylling
100 g mango
1 æg
1½ spsk. boghvedemel
1½ spsk. soyasauce
1 tsk. karry
½ tsk. koriander
2 tsk. sambal oelek
revet skal fra 1 økologisk lime
peber
- Peanutsauce
1 dl A38 0,5%
saft og skal fra 1 økologisk lime
2 spsk. peanutbutter
1 tsk sambal oelek
salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Blend mangoen til puré og bland den sammen med den hakkede kylling og resten af ingredienserne
- Form farsen til 20-25 frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter eller indtil de er gennemstegte.
- Bland ingredienserne til saucen sammen og server den til frikadellerne.
hej Malin
hvor køber du salem olelek henne og er det et tørret krydderi ??
mvh Pia
Hej Pia, Sambal oelek kan du finde de fleste steder, men du skal selvfølgelig vide, hvad du leder efter 😉 Det er ikke et tørret krydderi men en chilipasta. Ligner lidt en rød pesto. Hvis ikke du kan finde den, så spørg i butikken – de kan sikkert hjælpe dig at finde den. MVH Malin