Hvad smager bedre en kold vinterdag, end en varm suppe? Jeg elsker supper i alle afskygninger, og denne kartoffel-linse-suppe har vi nydt af både lørdag og søndag efter vores lange gåture. Der har været koldt og blæsende i Nordjylland, så det var lige, hvad vi havde lyst til, når vi kom ind i varmen igen.
Det med at spise en antiinflammatorisk kost er som udgangspunkt hverken dyrt, besværligt eller kompliceret og man behøver ikke en masse specialvarer. Det er denne suppe et godt eksempel på. Suppen indeholder ingredienser som kartofler, gulerødder og persille – ingredienser du kan få alle steder – hvis ikke allerede du har dem i køleskabet.
Suppen passer perfekt en kold januardag – server den gerne med et groft knækbrød, f.eks. dette Glutenfrie knækbrød med kerner og frø
Kartoffel- linsesuppe
4
portioner20
minutter40
minutterIngredienser
2 ½ dl grønne linser
400 g kartofler
300 g gulerødder
1 stort gult løg
2 spsk. olivenolie
1 tsk. timian
1 grøntsagsbouillonterning
1 dåse hakkede tomater
5 dl vand
- Persillepasta
2 spsk. olivenolie
½ dl persille
1 fed hvidløg
Sådan gør du
- Skræl kartofler, gulerødder og løg. Skær kartofler og løg i tern, gulerødderne i skiver.
- Svits gulerødder og løg i olivenolien et par minutter. Tilsæt kartofler, timian og smuldret bouillonterning og svits videre yderligere et par minutter.
- Tilsæt de skyllede linser, hakkede tomater og vand og lad suppen koge i ca. 20 minutter, eller indtil linser og grøntsager er møre.
- Bland ingredienserne til persillepastaen sammen og tilsæt den til sidst i suppen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis suppen er for tyk, og smag af med salt og peber.
Notes
- Måske kan du også lide denne Linsesuppe lavet på røde linser? Yummi!
Det lyder SÅ lækkert, sundt og nemt. Jeg har ikke så godt af linser, hvad kan man komme i i stedet for? Pga stofskiftesygdom skal jeg helst ikke have linser, bønner, bælgfrugter….på forhånd tak ❣️
Hej Birgitte,
Den er nemlig nem at lave og den smager også lækkert ❣️ Og sundt Jeg har aldrig lavet den med andet en linser, så jeg har ikke umiddelbart et godt råd at give dig. Hvis jeg var dig, ville jeg forsøge med enten quinoa eller boghvede – det skal jo gerne være noget, der giver lidt fyld. Fuldkornsris, sorte eller røde ris, kunne også være en mulighed… Hvis du får lavet suppen uden linser, må du rigtig gerne vende tilbage og fortælle hvad du brugte og hvordan det gik. Held og lykke! KH Malin
tro der er en fejl i opskrift mangler kogetid i selve opskriften
Kære René, du har ret – tusind tak for at du tog dig tiden at give mig besked om det! Jeg har nu rettet i opskriften – håber du kan lide suppen! KH Malin