Golden Milk

What took me so long? Jeg ved det ikke. Når man interesserer sig så meget for antiinflammatorisk kost, som jeg gør, burde man da have prøvet golden milk for lang tid siden. Og når man skriver på en blog om antiinflammatorisk kost, burde opskriften ligge på siden som noget af det første.

Jeg har altid haft svært ved varm mælk, jeg synes virkelig at det er vammelt. Det er nok den hovedsagelige grund til at jeg har undgået golden milk frem til i dag. Men nu fik jeg samlet mod og det viste sig, at varm plantemælk (med et hav af krydderier) fungerer fint!

Drikken er fyldt med antiinflammatoriske krydderier og smager virkelig både sundt og lækkert. Den passer perfekt efter en lang gåtur i kulden – og lige nu, er der mange gode muligheder for at komme ud i både kulde, blæsevejr og regn. Så tag vindtæt tøj og vandtætte sko på og forkæl dig selv med en god omgang frisk luft og glæd dig til at komme hjem til denne antiinflammatoriske ‘eliksir’ 😉 Ikke mindre end en fantastisk start på dagen!

Golden Milk

Portioner

2

Portion
Forberedelse

10

minutter
Klar på

10

minutter

Ingredienser

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 tsk ingefær

  • 1 tsk kanel

  • ½ tsk kardemomme

  • 1 knsp. vaniliepulver

  • en lille smule sort peber

  • 1 tsk. kokosolie

  • 2 dadler

  • 5 dl plantemælk (jeg brugte havredrik)

Sådan gør du

  • Smelt kokosolien i en lille gryde og tilsæt alle krydderier heri. Rør sammen til en pasta.
  • Blend plantemælken med dadlerne og hæld den igennem en si i gryden med krydderierne.
  • Pisk det hele godt sammen, varm det godt igennem og server rygendes varm.
  • Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du ønsker en mildere smag.

Note

  • Kokosolien og den sorte peber hjælper kroppen at nemmere optage curcumin, som er det sunde stof i gurkemejen.

En kommentar

  1. Pingback: De 9 mest besøgte opskrifter, 1. kvartal 2020 - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*