Grillede grøntsager giver denne hokkaidosuppe en masse vitaminer, fibre, smag og fyld. Når man griller grøntsager får de rigtig meget smag, og det er derfor ikke nødvendig at tilsætte bouillon. Og til dig som ikke kan lide smagen af linser; du kan ikke smage dem i denne suppe. Det er synd at udelukke dem, da de ikke bare giver suppen en cremet konsistens, men også en masse sunde proteiner.
Hvis du vil være lidt på forkant, så læg 350 gram ekstra hokkaido i ovnen (undgå dog at drysse salt og timian på på disse). På fredag får du nemligen en opskrift på lækre Hokkaidokugler – det er jo snart Halloween.
Servér evt. suppen med disse glutenfrie knækbrød
Hokkaidosuppe med ovngrillede grøntsager
4
portioner25
minutter1
timeIngredienser
600 g gulerødder
350 g græskar
4 røde peberfrugt
citrontimian
600 kartofler
3 røde løg
2 fed hvidløg
1-2 tsk. olivenolie til stegning
2 dl røde linser
3 cm ingefær
1½ liter vand
evt. lidt sambal oelek
salt & peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Gør grøntsagerne i stand og skær hokkaido og gulerødder i både, skiver eller tern. Læg dem sammen med den røde peberfrugt på en bradepande og drys med lidt groft salt og citrontimian.
- Grill grøntsagerne i ovnen i ca. 30-45 minutter eller indtil de er bløde.
- Hak undertiden løg og hvidløg og steg det i en gryde i lidt olivenolie et par minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Tilsæt kartofler, røde linser og vand i gryden og lad det hele simre på svag varme i ca. 20 minutter.
- Læg de grillede grøntager i suppen sammen med frisk, skivet ingefær og blend suppen med en stavblender (hæld alternativt alle ingredienser i en blender) – tilsæt lidt vand, hvis du synes suppen er for tyk. Smag af med salt og evt. peber. Hvis du kan lide suppen lidt hot, kan du også tilsætte lidt sambal oelek før du blender den.
- Servér i skåle og pynt med lidt frisk timian.
Pingback: Hokkaidokugler med kakaonibs - Malins Mad