Gulerodsgreenie

En greenie er kort og godt en ‘drink’ med blendede grøntsager, eller en grøntsagssmoothie. Vi skal gerne op på omkring 600 g grønt om dagen, og en greenie kan hjælpe dig at få en god portion grønt indenbords på en nem – og lækker – måde! Selvom det hedder ‘greenie’ behøver den jo ikke at være grøn. Den kan være både gul, grøn, rød eller lilla. Det kommer helt an på hvilke grøntsager du putter i den. Smagen er selvfølgelig vigtigst, men udseendet betyder bestemt også noget. Det er ikke altid man er lige heldig, men når man rammer både smagen og udseenden, er det lidt af en winwin 🙂

I denne smukke, orange gulerodsgreenie har jeg udover gulerødder også tilføjet søde kartofler og appelsin. Derfor den kraftige orange farve. Både de kogte gulerødder og de søde kartofler giver udover en smuk farve også sødme og sammen med frossen mango, er der sødme nok til to glas. Hvis du ønsker yderligere sødme, kan du evt. tilsætte lidt frossen ananas og umiddelbart tænker jeg også, at frisk mynte vil smage fantastisk i. Det bliver jeg nødt til at prøve næste gang.

Idéen med at lave en greenie med kogte gulerødder kom til mig en aften, hvor jeg ikke kunne falde i søvn og jeg var hurtig med at afprøve idéen allerede næste morgen. Fremover vil jeg sørge for at have kogte gulerødder og kogte, søde kartofler i min fryser sammen med mine frosne bananer. Helt genialt jo!

Hvis du koger grøntsagerne aftenen før og stiller dem i køleskabet natten over, er det supernemt næsten morgen at blende dem sammen med resten af ingredienserne. Fordelen er også at grøntsagerne på denne måde er iskolde, og en smoothie smager bare bedst, når den er iskold.

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvis du ønsker antiinflammatoriske opskrifter og inspiration direkte til din indbakke! Og hvis du er på Instagram, kan du også finde mig og mine opskrifter der.

Gulerodsgreenie

Servings

2

servings
Prep time

10

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 200 g søde kartofler

  • 175 g gulerødder

  • 1 appelsin eller 2 mandariner

  • Et par cm frisk ingefær

  • 150 g frossen mango

  • ½ dl cashewnødder

  • 3 dl vand

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og søde kartofler. Skær dem i tern og kog dem møre i vandet. Lad grøntsagerne køle af i vandet (hæld det ikke fra) – evt. natten over.
  • Blend de kogte, kolde grøntsager sammen med kogevandet og resten af ingredienserne.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

2 Kommentarer

  1. Hvorfor ikke bare bruge rå gulerødder og rå sød kartoffel?

    • Hej Anne, det har jeg ikke prøvet (endnu), men det tænker jeg godt at man kan hvis man har en god blender. Hvis du beslutter dig for at prøve det, vil jeg gerne vide, hvordan resultatet blev 😀

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*